VETERİNER HEKİMLERİ ODASI, BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NUN ÇAĞRISINA DESTEK VERDİ

Aydın Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu ve oda başkanı Cemil Şahin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.
Haber Tarihi: 05.10.2018
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nun hayvanlarin satin alinmasi yerine sahiplenilmesine yönelik baslattigi "Satin alma, sahiplen" farkindalik kampanyasina destek veren oda yönetim kurulu, vatandaslari Büyüksehir Belediyesi'nin barinaklarindan hayvan sahiplenmeye davet etti.

Vatandaslarin hayvan satin almamalarini, evcil hayvanlarin ticari araç olarak kullanilmasina alet olmamalarini isteyen oda baskani Cemil Sahin "Barinaklardaki ve sokaktaki hayvanlar sadece kamu kurumlarinin degil hepimizin sorumlulugunda. Onlari yaniz birakmamali ve sahip çikmaliyiz. Biz de Veteriner Hekimleri Odasi olarak elimizi her zaman tasin altina koyacagiz" diye konustu.

Baslattigi farkindalik kampanyasi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür eden ve kampanyayi desteklediklerini söyleyen Cemil Sahin "Barinaklarimizda masum, sahip bekleyen çok sayida canimiz var. Burada tedavileri, kisirlastirma islemleri ve bakimlari yapiliyor. Sonrasinda bu canlarin sahiplenilmesi, yeni bir yuva bulmalari gerekiyor" dedi.

Barinagi dolasarak barinak hakkinda, hayvanlara uygulanan tedavi ve bakimlarla ilgili bilgi alan Aydin Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu üyeleri, bundan sonra da Büyüksehir Belediyesi'nin barinagina ziyaretlerinin devam edecegini belirttiler. Veteriner hekimler yanlarinda getirdikleri mamalari da hayvanlara hediye ettiler.

|