BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'ÇANAKKALE ZAFERİ 1915' SERGİSİNİ KARACASU'DA AÇTI

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü sebebiyle Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Çanakkale Zaferi 1915" sergisi Karacasu'da sergilenmeye başladı.
Haber Tarihi: 24.05.2018

Karacasu Belediye Baskani Mustafa Büyükyapici tarafindan açilisi yapilan sergi temmuz ayina kadar gezilebilecek.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan Karacasu Kültür Merkezi'ndeki sergide hem Çanakkale Savasi anlatiliyor hem de savasta kullanilmis gerçek savas malzemeleri yer aliyor.

Savasta askerler tarafindan kullanilan gerçek top mermilerinin de bulundugu sergide, bunlarin yani sira yine savasta kullanilan süngüler, silahlar, Türk askerlerine ait çariklar, saatler, dürbünler, fenerler yer aliyor.

Sergiyi ilk gün merakli gözlerle ögretmenleriyle birlikte gelen ögrenciler derslerinde isledikleri konulari hem daha iyi ögrenme firsati buldular hem de merak ettikleri konulari ögretmenlerine sorarak ögrendiler.

Karacasulular kendilerini Çanakkale Savasi'nin anlatildigi sergiyle bulusturan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ettiler.