Aydın'da Koyunculuk Büyükşehirle Gelişiyor

Türkiye'nin en ekonomik yerli etini tüketiciyle buluşturan Ege Et, piyasadan kasaplık kuzu alımı yapıp şubelerinde kuzu eti satmaya başlamasının ardından Aydın'da koyunculuğun önünü açacak bir hamle daha yaptı.
Haber Tarihi: 16.03.2018
|

Ege Et, "Aile Tipi Koyunculuk Projesi" kapsaminda damizlik koç dagitilan üreticilerin kasaplik kuzularina talip oldu ve alim garantisi verdi. Üstelik Ege Et'in piyasadan kuzu aliminda fiyatlar haftalik olarak Ulusal Kirmizi Et Konseyi'nin fiyatlarina göre belirleniyor ve ödemeler 1 hafta içerisinde yapiliyor. Böylelikle üretici koyununu hangi fiyattan satacagini önceden bilme sansini yakaliyor ve hayvanini degerinde satiyor.

Diger yandan, Aydin'da en verimli koyun türlerinden olan sakiz koyunu nüfusunu artirmak için ilk basta Koçarli'daki üreticilere dagitilan damizlik sakiz koçlari, Aydin genelindeki koyunculukla ugrasan çiftçilere de dagitilmaya baslandi. Artik diger ilçelerdeki üreticilere de istedikleri takdirde 1 adet damizlik sakiz koçu büyüksehir belediyesi tarafindan hibe ediliyor. Ege Et'in alim garantisi bu çiftçileri de kapsiyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu Aydin'da koyunculugun önünü açtiklarini belirtirken "Aydin'da hayvanciligi daha da gelistirmek için adimlar atmaya devam ediyoruz. Aydin'da büyükbas hayvanciliga kazandirdigimiz ivmeyi koyunculuga da kazandiracagiz. Ülkemizde koyun sayisi hizla düsüyor. Biz de yerel yönetim olarak buna dur diyoruz. Üreticimizin koyunlarina alim garantisi vererek onlarin aracilarin eline bakmasinin önüne geçecegiz. Hem çiftçimiz koyununu ederinde satacak hem de Aydinlilar ekonomik ve yerli koyun eti alabilecek. Hedefimiz Aydin'i Türkiye'nin hayvancilik merkezi yapmak" diye konustu.

|