ÂŞIK VEYSEL SEVENLERİYLE VE TÜRKÜLERİYLE ANILDI

"Ben giderim adım kalır, dostlar beni hatırlasın" dizelerinin sahibi ünlü halk ozanı Âşık Veysel, aramızdan ayrılışının 45. yıldönümünde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bir geceyle hatırlandı.
Haber Tarihi: 22.03.2018
|

Âsik Veysel'in hayatini anlatan sinevizyon gösterisiyle baslayan gecede usta sanatçinin türküleri seslendirildi. Sahnede sanatçiyi temsilen ozanla bütünlesen sazi ve sapkasiyla bir canlandirmanin da yer aldigi gecede ozanin "Güzelligin On Par' Etmez", "Kara Toprak" gibi Anadolu kültürünün son yüzyilda ürettigi en basarili örneklerden olan türküleri seslendirildi. Âsik Veysel'in bir baska unutulmaz sarkisi "Uzun Ince Bir Yoldayim" ise seyircilerle birlikte hep bir agizdan söylendi.

Gecede Âsik Veysel'in kendi sesinden radyo kayitlarindan bölümler dinlenirken, Atatürk'le aralarindaki anekdot da aktarildi. Atatürk'ün hayata gözlerine yummasinin ardindan usta ozanin yakip Türkiye'nin dört bir yaninda yankilanan "Atatürk'e Agit" türküsü de gecede seyircilerle bulustu.

Âsik Veysel'in Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari egitmenlerince seslendirilen türküleri, usta ozani anmak için Sükran Güngör - Yildiz Kenter Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'ni dolduran sevenleri tarafindan da çoskuyla ve hasretle seslendirildi.

Geceye katilan seyirciler, kendilerini Anadolu kültürünün mihenk taslarindan Âsik Veysel'i türküleriyle andigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür ettiler. 

|