İSMET SEZGİN'İN HEYKELİ TÖRENLE AÇILDI

Türk siyasetinin önemli isimlerinden merhum Meclis Başkanı İsmet Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen heykeliyle ölümsüzleştirildi.
Haber Tarihi: 06.01.2018
|

Efeler'deki Ismet Sezgin Parki içerisine yapilan heykelin açilis törenine Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun yani sira Sezgin’in ailesi, çok sayida siyasetçi, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi. 

Törende konusan Sezgin’in kizi Ayse Rennan Sezgin, babasinin dogum günü olan 6 Ocak’ta Aydin’da ölümsüzlestirilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

'VEFA ÖRNEGI BIZI DUYGULANDIRDI'

Sezgin’in diger kizi Seynan Levent ise babasinin Aydin’a çok önem verdigini belirterek “Babam bu dogum gününde bugüne kadar aldigi hediyelerin en güzelini aldi. Yapilan vefa örnegi bizleri çok duygulandirdi. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” diyerek babasinin heykelini diken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

'ISMET ABIMIZE TESEKKÜR EDIYORUM'

Konusmasinda Ismet Sezgin’den "Agabeyim" diye söz eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Ismet agabeyim belediye baskani oldugum zaman beni ilk ziyaret edenlerin basinda geliyordu. Ziyaretinde belediye baskanligi dönemindeki icraatlarini anlatirdi.  Engin tecrübelerinden çok faydalandim. Her gelisinde arar konusurduk. Aydinlilar olarak kendisine hep 'Abi' diye hitap ettik. Ben de 'Abimizin' yaptigi hizmetler nedeniyle çok tesekkür ediyorum, tekrar Allah rahmet eylesin diyorum” diye konustu. Konusmalarin ardindan üç metrelik Ismet Sezgin heykeli törenle açildi.

 

SEZGIN SARKILARLA VE SIIRLERLE ANILDI

Merhum Meclis Baskani Ismet Sezgin için ikinci tören Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yildiz Kenter-Sükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Törene Ismet Sezgin'in ailesinin yani sira, Aydin Valisi Yavuz Selim Kösger, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve çok sayida vatandas katildi.

Törende, Sezgin'in sevdigi sarkilar, piyanist Demet Eytemiz'e eslik eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan ile Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçisi soprano Seda Ayazli tarafindan seslendirildi. Sezgin'in sevdigi siirleri ise eski Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü, oyuncu, yönetmen, yazar Tamer Levent okudu.

Törende konusan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Ismet Sezgin'le tanisikliginin çocukluguna kadar gittigini söylerken Sezgin'in büyük bir devlet adami oldugunu belirtti.

|