Büyükşehirden Yaya Güvenliği İçin Bir Adım Daha: YÜKSELTİLMİŞ YAYA GEÇİTLERİ YAYALARIN HİZMETİNDE

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın genelinde trafik ve yaya güvenliğini sağlayabilmek için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.
Haber Tarihi: 04.01.2018
|

Yayalarin daha güvenli karsidan karsiya geçmeleri ve sürücülerin hizlarini istenen seviyeye indirmeleri için "Yükseltilmis Yaya Geçidi Projesi" hayata geçirilmeye baslandi. Malazgirt Meydani'nda baslanan uygulamayla yaya geçitleri kaldirim seviyesine kadar yükseltilerek engelli ve yasli vatandaslarin karsidan karsiya daha rahat geçmeleri saglandi.

Trafik güvenligini saglamak için Efeler'de Malazgirt Meydani, Yörük Ali Efe Bulvari, Ali Ihsan Pasa Caddesi ve Sehitler Bulvari'nda, Kösk'te ise Dalama Caddesi'ne yapilan yükseltilmis yaya geçitleri sayesinde hem trafik hizinda yavaslama saglandi hem de güvenlik koridoru olusturuldu. Okul önleriyle yaya yogunlugunun fazla oldugu caddelerde yapilan yükseltilmis geçitlerin özel boyalarla çizilerek görünürlügü de artirildi. Önümüzdeki dönemde hiz kesici kasis yapilmasina uygun olmayan noktalara yükseltilmis yaya geçitlerinin yapilmasina devam edilecek.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise sürücülerden yayalara daha fazla saygi göstermelerini rica etti.

|