BAŞKAN ÇERÇİOĞLU TARİHİ KAVAKLI KÖY PAZARINI AÇTI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bölge halkına ek gelir sağlamayı hedefleyen köy pazarlarının bir yenisini Sultanhisar ilçesi, tarihi Kavaklı Mahallesi’nde açtı.
Haber Tarihi: 15.10.2017
|

Arapapisti ve Çakirbeyli köy pazarlarinin basariyla hayata geçirilmesiyle devam edilen "Köy Pazarlari" projesi kapsaminda "Tarihi Kavakli Köy Pazari" Topuklu Efe tarafindan açildi.

BAHÇEDEN SOFRANIZA

Her firsatta kalkinmanin kirsaldan baslamasi gerektigini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'nun talimatiyla hayata geçirilen köy pazarlarinin üçüncüsü Tarihi Kavakli Köy Pazarinda, vatandaslar gönül rahatligiyla alisveris yapabilecek.

"Bahçeden sofraniza" sloganiyla gerçeklesen Kavakli Köy Pazari açilisina, Sultanhisar Belediye Baskani Osman Yildirimkaya, Kavakli Mahalle Muhtari Ibrahim Karacasulu, mahalle muhtarlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi. Kavakli'da kadinlar tarafindan karsilanan Çerçioglu, pazarci esnafini dolasarak onlarla sohbet etti. Ayrica Topuklu Efe elleriyle börek açti, Pazar alisverisi yapti.

TOPUKLU EFE YEREL ÜRÜNLERE SAHIP ÇIKIYOR

Yerel tarim projelerine ve yerel ürünlere verdigi önemle gündemden düsmeyen Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Köy Pazarlari" projesinin amacinin yerel ürünlere sahip çikmak, çiftçiye destek olmak ve saglikli ürünleri vatandasa ulastirmak oldugunu söyledi.

Çerçioglu herkesi Kavakli Köy Pazarina davet ederek, "Bu civardaki üreticilerimiz köylülerimizden olusmakta. Gördügünüz gibi ayni Çakirbeyli'deki gibi çogunlugu kadinlarimiz. Kazançlariyla kiz çocuklarini, torunlarini okutacaklar. Buranin dogasi, havasi muhtesem. Mutlaka bu mahallemizde, dolasin. Pazardan yapacaginiz alisverislerle de egitime katki verin. Vatandaslarimiz bu köyümüze gelsinler, alisverislerini buradan yapsinlar. Hem çiftçi kazaniyor hem de Aydin " diye konustu. Kavakli Köy pazari her pazar kurularak, vatandaslarin rahatlikla alisveris yapmasi saglanacak.  

|