ÇERÇİOĞLU: “BİR TEK ZEYBEK OYNARKEN EĞİLİRİZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'la birlikte Çakırbeyli Köy Pazarı'nı gezdi, vatandaşlarla kucaklaştı.
Haber Tarihi: 01.10.2017
|

Cankurtaran ve Çerçioglu daha sonra bu yil ilki düzenlenen Aydin Ulusal Yörük Türkmen Senligi'ne katildi.

Aydin Tekstil Park'ta Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin destegiyle düzenlenen senlikte halki selamlayan Baskan Çerçioglu "Biz bir tek zeybek oynarken egiliriz, baska da egilmeyiz. Atamiz da bir tek zeybek oynarken egilmisti. Hiçbir devlete boyun egmedi" diye konustu. Baskan Çerçioglu'na Yörükler tarafindan, Atatürk'ün Yörük kiyafetleri içinde resmedildigi tablo hediye edildi.

Cankurtaran ve Çerçioglu, Yörük kültürünün yasatilmasi için düzenlenen senlikte halk müzigi sanatçisi Tolga Çandar'in seslendirdigi Izmir Marsi'ni vatandaslarla birlikte hep bir agizdan söylerken sahneye çikarak sahnede kadin halk oyunu grubuyla birlikte zeybek de oynadi. 

Oba çadirlarinin kuruldugu Aydin Tekstil Park'ta vatandaslar gün boyu halk oyunu gösterilerini izleyip, sanatçilarin Yörük türkülerini seslendirdigi senlikte Yörük kültürünü yasadi. 

|