TOPUKLU EFE VELİLERE MÜJDEYİ VERDİ SERVİS ARAÇLARINA MODERN SİSTEM GELİYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala Aydınlı öğrencilerin güvenliğine yönelik olarak servis araçları ile ilgili tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.
Haber Tarihi: 07.09.2017
|

Baskan Özlem Çerçioglu, Aydin’da okul servislerinde gerekli her türlü önlemlerin alindigini vurgulayarak, Ulasim Koordinasyon Merkezi Kurul Karari ile servis araçlarina GSP sistemi kurulmasini zorunlu hale getirdiklerini ifade etti.

“EN UFAK AKSAKLIGA IZIN VERMEYECEGIM”

Yeni egitim ögretim yilinda her türlü denetim mekanizmasinin faaliyette olacagini ve en ufak aksakliga izin vermeyecegini belirten Baskan Çerçioglu, “Ben de bir anneyim. Egitim çocuklarimiz için en önemli kavram. Bu yüzden konuya hassasiyetle yaklasiyorum. Son zamanlarda Ülkemizde bazi servis araçlarinda  yasadigimiz sikintilarin Aydinimizda yasanmamasi için  Biz Büyüksehir Belediyesi olarak haziran ayinda UKOME’den bir karar geçirdik. Bu karar dogrultusunda tüm okul servislerinde Veli bilgilendirmeyi içeren GSP sistemi ve ögrencilerimizin araçta online izlenebilecegi kamera sistemini zorunlu hale getirdik. Bu sistem ile birlikte ailelere belirli bir sifre verilerek, aileler servisin ne zaman gelecegini,  çocuklarinin servisten ne zaman indigini, çocuklarinin  seyahat süresince içeride durumlarini anlik olarak  görebilecekler” diyerek velilere müjdeyi verdi.

SISTEME GEÇMEYENIN RUHSATI IPTAL OLACAK

Sistemin bu yil uygulanacagini belirten Çerçioglu, “Bu yil servisler bu uygulamaya geçecek eger geçmezse yasal olan tüm cezalari uygulayacagiz. Hatta ruhsatlarini iptal etme noktasina kadar gidecegiz. Bu sisteme geçmeyen araçlarin ruhsatlarini iptal edecegiz” dedi.

 TOPUKLU EFE VARSA SIKINTI YOK

Servis araçlarina uygulanacak yeni sistemin çok yerinde bir uygulama oldugunu belirten veliler Topuklu Efe Özlem Çerçioglu’na tesekkürlerini ilettiler.

Izmir’de yasanan kötü olay sonrasinda yeni egitim ögretim yilina az bir süre kalmasindan dolayi servis konusunda telas içinde olduklarini belirten veliler, Baskan Çerçioglu’nun servis araçlarini modern ve güvenli hale getirecek olmasiyla rahat bir nefes aldi.

|