BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATA’YA SAYGISIZLIĞA “DUR” DEDİ

Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan caddede bulunan Ulu Önder Atatürk resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesi Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdü.
Haber Tarihi: 18.06.2017
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi;  yetki ve görev alanina yapilan bu kanunsuz müdahaleye ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yapilan saygisizliga göz yummadi. Emniyet ve gerekli idari makamlara yazili bildirimlerde bulunan Büyüksehir Belediyesi 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu geregince kendisine ait olan cadde ve üzerindeki kamu mallarina yapilan müdahalelerin engellenmesini talep etti. Ayrica; Kuyucak Ilçe Belediyesi’ne de yapilan kanunsuzluga son verilmesi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan Atatürk Taki’nin tekrar konulacagi bildirildi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan yasal bildirim ve basvurular sonucunda Büyüksehir’in ekipleri Atatürk Taki’ni yerine koymak için harekete geçti. Ancak; Kuyucak Belediyesi’nin is makinalari Inönü Caddesi’ni ulasima kapatarak Büyüksehir Belediyesi’nin ekiplerinin çalismasina engel oldu. Büyüksehir Belediyesi tarafindan devletin yolunu ulasima kapayan bu kalkismanin engellenmesi için yapilan basvuru üzerine ilçede görev yapan emniyet güçleri olay yerine geldi.

Ancak;  bu sirada bazi kendini bilmezler tarafindan kanuni görevlerini yapmaya çalisan Aydin Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve Zabita Daire Baskani Darp edildi.

Büyüksehir Belediyesi çalisanlari olaya iliskin görüntü ve kayitlarla birlikte kendilerine yapilan saldiriyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldilar.

Kuyucak ilçesinde Atatürk Taki üzerinden yapilmaya çalisilanlar en çok çagdas ve Atasi’na saygili Kuyucak halkini üzerken vatandaslar olaya tepki göstererek, “Yapilanlar Kuyucak Belediye Baskanimiz Metin Ertürk’e hiç yakismasi. Bu yasananlar bizleri çok üzdü. Kuyucak halki olarak her zaman Atamizin izinde ilerlemeye devam edecegiz. Yillarca kentimizin gelisimine taniklik eden Atatürk resmini indiren Kuyucak Belediyesi’ni kiniyoruz” seklinde konustular.

Konuyla ilgili olarak Aydin Büyüksehir Belediyesi yetkilileri; “Biz bugün yasananlar hakkinda gerekli suç duyurusunda bulunduk. Ilgili idari makamlara yetki alanimiza ve kamu malina yapilan yasa disi müdahalelerin durdurulmasi basvurularimizi yaptik.  En kisa sürede tüm ekiplerimiz ile kanunun bize verdigi görevi yerine getirecegiz ve Kuyucak Atatürk Taki’ni yerine takacagiz. Yasanan kanun disi ve müessir olaylarin tekrarlanmamasini ümit ediyoruz”

|