BAŞKAN ÇERÇİOĞLU YEREL FİDE DAĞITTI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Yerel Tarım Ürünleri Projesi kapsamında vatandaşlara yerel fide dağıttı.
Haber Tarihi: 25.04.2017

Atatürk Kent Meydani’nda yapilan fide dagitiminda vatandaslar fideleri alabilmek için uzun kuyruklar olusturdu.

70 BIN FIDE DAGITILDI

Fide dagitimi için kurulan stantta vatandaslara kendi eliyle fide dagitan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu bu proje ile yerel ürün çesitliligini gelecek nesillere saglikli bir sekilde aktarmayi amaçladiklarini dile getirdi.

Fide dagitim töreninde konusan Baskan Çerçioglu, “Kaybolmaya yüz tutmus geleneksel tohumlarimizi, ülke tarimina kazandirmak amacindayiz. Burada 70 bin adet yerel fidenin dagitimini gerçeklestiriyoruz. Ileri ki günlerde 17 ilçemizde toplamda 2 milyon fide dagitilacak.  Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak, her mevsim için sebzelik fide üretip vatandaslarimiza dagitacagiz. Sizlerle el ele çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Çerçioglu’nun elinden fide alabilmek için birbiriyle yarisan vatandaslar Topuklu Efe’ye yerel ürünlere sahip çiktigi için tesekkür ettiler.