BOZDOĞAN DEVE GÜREŞLERİNDE BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan Deve Güreşi Festivaline katıldı.
Haber Tarihi: 26.02.2017
|

Bozdogan Belediye Baskani Salim Tümer Apaydin ve vatandaslarin karsiladigi Baskan Özlem Çerçioglu, güres alanina alkislar esliginde gelirken, Baskan Çerçioglu’nun halki selamlamasi ile güres alaninda büyük bir cosku yasandi.

Gürese CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, Sultanhisar Belediye Baskani Osman YIldirimkaya, Karacasu Belediye Baskani Mustafa Büyükyapici da katildi.

Develerin kiyasiya mücadele ettigi güreslerde Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na Bozdoganli vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Bozdogan Belediyesi Ömer Savas Deve Güresi Arenasi’nda bu yil 13.’si düzenlenen Deve Güresi Festivaline Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden getirilen ünlü pehlivan develer katildi.

Baskan Çerçioglu’na tesekkür eden Bozdogan Belediye Baskani Tümer Apaydin, “Bu yil 13.’sini düzenledigimiz güreslerimiz yine çok yogun ilgi ile gerçeklesti. Deve güresleri yörük kültürümüzün bir parçasidir.  Bu kültürü gelecek nesillere aktararak yasatilmasini saglayacagiz. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Özlem Çerçioglu’nun güresimize katilarak bizleri onurlandirmasindan dolayi çok mutluyuz. Bozdogan halki adina kendisine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Binlerce kisinin izledigi deve güresinde, Baskan Çerçioglu sevgi gösterileriyle alandan ayrildi.

|