15 TEMMUZ DEMOKRASİ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı’nı hizmete açtı.
Haber Tarihi: 03.10.2016
|

15 Temmuz Demokrasi Kavsagindan ilk geçisi baskan Çerçioglu kendi kullandigi makam arabasiyla yapti.

Aydinlilarin yogun ilgi gösterdigi cosku dolu  açilisa, Aydin Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yildiz ile ilçe belediye baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

 Sehrin sanayi ve istihdam merkezi olan Astim Organize Sanayi Bölgesinde yasanan trafik yogunlugunun köprülü kavsakla çözülecegini belirten Baskan Çerçioglu, kavsagin Aydinlilara hayirli olmasini diledi. Baskan Çerçioglu konusmasinda, “Zemin suyunun yüksekligi  ile yaptigimiz mücadele sonucu açilisimizda  2 ay gibi bir gecikme yasadik.Ancak biliyorsunuz sikinti çekmeden refaha erisilmiyor. Sabirlariniz için tekrar tesekkür ediyorum.Aydin için canla, basla çalisiyoruz.Meyve veren agaci her zaman birileri taslar.Bu kisiler, bu kavsak için garabet dediler.Takdiri size Aydinlilara birakiyorum, bu kavsak bir garabet midir, yoksa bir eser, Aydin’a bir hizmet midir.Yine baska bir zati muhterem bu kavsagin çökecegini söylemis.Üzerinde durdugumuz kavsak 1200 adet fore kazik üstünde yükseliyor.Bu kavsagin çökecegini söyleyen Sayin Milletvekiline bende diyorum ki; Korkuyorsan bu kavsaktan geçme.” Ifadelerini kullandi.

DAR  ZIHNIYETLE MÜCADELE EDIYORUZ

Merhum Basbakan Adnan Menderes’e de 1950’li yillarda Aydin-Denizli yolunun yapiminda yersiz elestirilerin yapildigini kaydeden Baskan Çerçioglu, “66 yil sonra bu kafa ayni kafadir.Biz Aydin'da bu kafa ve bu zihniyetle mücadele ediyoruz.Bu kafa vizyonu dar, Aydin’in 20-30 sene sonrasini göremeyen siyasetçi kafasidir.Bu zihniyet sahiplerine su soruyu soruyorum.Neden Aydin’dan Buharkent’e kadar otoban yok. Neden dogu Aydin'i cezalandiriyorsunuz.Anladik ki Aydin'a yatirim yapma niyetiniz yok, bari yatirim yapana, çalisana engel olmayin.Üzerinde bulundugumuz kavsak aydinin en büyük organize sanayi bölgesi Astim’i  ulusal karayolu agina bagliyor .Sabah isine giden 5 bin emekçimiz  bu kavsaktan geçecek. Buradaki fabrikalarimizdan çikan ürünler dünyanin dört bir yanini bu kavsak üzerinden sevkiyat yapilacak. Bu kavsak Astim’e prestiji kazandiracak.” dedi.

ASTIM IKI KATI BÜYÜYECEK

Baskan Çerçioglu konusmasinda Astim Organize Sanayi Bölgesini dolgu ve genisletme çalismalari ile iki kati daha büyüteceklerini kaydederek, “ Astim’in iki kati büyümesi demek 5 bin ilave istihdam demektir.” Seklinde konustu.Baskan Çerçioglu konusmasinda 15 Temmuz sehitlerine duyduklari saygi geregi kavsagin adinin 15 Temmuz Kavsagi olarak belirlendigini kaydetti.

Açilista konusan Aydin Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar ve  Hüseyin Yildiz, Baskan Çerçioglu’nun Aydin’i sosyal belediyecilik ve yatirim konusunda marka yaptigini belirtip, hizmete kimsenin engel olmamasi gerektiginin altini çizdiler.

Kapali tünel, sanat yapilari, alt geçit ve yan yollar ile desteklenen 15 Temmuz Demokrasi Kavsagi'nda 14 bin metre fore kazik  ve 3 bin metre yol uygulamasi yapildi. 

|