BÜYÜKŞEHİR İTFAİYECİLERİ SU ALTI KURTARMA EKİBİ KURDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi kurdu.
Haber Tarihi: 29.08.2016
|
Su Alti Arama kurtarma ekibi  ilk dalisini Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan batirilan dünyanin en büyük resif amaçli uçagi olan Airbus300’e gerçeklestirdi. Ekipte görevli 9 Dalgiç su üstü ve su altinda her türlü arama ve kurtarma çalismalarini yapacak.
 
Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Serdar Adanir su alti kurtarma ekibi kurduklari için çok mutlu oldugunu belirterek, “Aydin Itfaiye Daire Baskanligi olarak Su Alti Arama Kurtarma ekibimiz  kuruldu.  Ekibimizle beraber Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz  Sayin Özlem Çerçioglu’nun dalis turizmini gelistirmek amaciyla Kusadasi’nda batirmis oldugu Airbus A300 adli uçaga 3 günlük oryantasyon egitiminin sonunda sistematik olarak ilk dalisimizi gerçeklestirdik.  Aydin halkina 7-24 hizmet verecegiz. Aydinimiza hayirli olmasini diliyorum ‘’ seklinde konustu. 
 Su Alti Arama Kurtarma Ekibi Dalgiçlarindan Murat Aktas, ekibin bir parçasi olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, “Ekibimiz olarak çok heyecanli ve mutluyuz. Aydin ilimizde turizm yogun yasandigi ve insan sirkülasyonunun yogun oldugu bir bölge. Su üstü ve su alti her türlü afet olaylarina müdahale edebilmek adina ekibimizle belirli periyotlarda egitimlerimizi sürdürecegiz” dedi.
 Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Su Alti Arama Kurtarma Ekibi Airbus300’e dalisini gerçeklestirerek Türk bayragi ve Aydin Büyüksehir Belediyesi bayragini açtilar. 
 
|