Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Haber Tarihi: 24.11.2015
|

Baskan Çerçioglu; mesajinda sunlari kaydetti; "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasim 1928'de Millet Mektepleri Basögretmenligi unvani ile onurlandirilmistir. Bu önemli gün,  anlami itibari ile Milli Egitim tarihimizin önemli kilometre taslarindandir.

Basögretmenimiz Atatürk'ün 'Ögretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktir' özdeyisinde belirttigi gibi, ögretmenlerimizin üstlendigi görev büyük önem arz etmektedir. Çocuklarimizin, gençlerimizin  kisisel, sosyal ve kültürel yönde yetismesinde, degerli ögretmenlerimize çok büyük görevler düsmektedir Ögretmenlerimiz , bilgelikleri , erdemleri ve mesleki donanimlari ile tabiri caizse yarinlarimizi sekillendirmektedirler. O yüzden ögretmenlerimizi sadece '24 Kasim Ögretmenler Günü'nde hatirlamamali, onlara hak ettikleri saygiyi,  degeri ve mesleki imkan ve avantajlari en genis haliyle sunabilmeliyiz.

Bu duygu ve düsüncelerle, bütün ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Gününü kutluyor, Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere ebediyete intikal etmis ögretmenlerimizi saygiyla aniyorum"

|