Çekül Vakfı Kültürel Miras Eğitimi Aydın’da Yapıldı

ÇEKÜL Vakfı’nın 2003 yılında başladığı “Kültürel Miras Eğitim Programı” her yıl pek çok kentte uygulanıyor
Haber Tarihi: 06.03.2012
|

 2008 yilindan itibaren ETI Sirketler Grubu’nun kurumsal destegiyle devam eden ve Tarihi Kentler Birligi’ne üye 15 kentte yapilacak “Kültür Elçileri Projesi” egitimlerinin Aydin programi Aydin Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Merkez Yedieylül Ilkögretim Okulu 6. sinif ögrencilerinden seçilen ve Aydin’in Kültür Elçisi olacak toplam 24 ögrenciye 02 Mart tarihinden itibaren Aydin Belediyesi Meclis Salonunda dogal yasam, geleneksel mimari, arkeoloji ve yasam kültürü konularinda egitimler verildi. Egitim kapsaminda ögrenciler Tralleis, Nysa Antik Kentleri, Aydin Arkeoloji ve Çine Aricilik Müzeleri, Cihanoglu ve Nasuhpasa Külliyeleri, Alihanoglu Ismail Türbesi gezileri ile ögrendiklerini pekistirdiler.

4 Mart tarihinde egitimlerini tamamlayan kültür elçisi ögrenciler için Aydin Belediyesi Meclis Salonu’nda sertifika töreni yapildi. Törene Aydin Belediyesi Baskan Yardimcisi Hakan Olkaç, Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Tahsin Kocaman ve veliler katildi.

Tören sonunda sertifikalari Aydin Belediyesi Baskan Yardimcisi Hakan Olkaç’in elinden alan ögrenciler egitimde yaptiklari eskiz, afis, brosür, kitap ayraci, kent haritasi ve seramik çalismalarini da salonda sergilediler.

|