Aydın Mutfağını Başarıyla Temsil Ettik

Bu yıl 3’ncüsü gerçekleştirilen “Ege Mutfak Zirvesi”nde kentimiz mutfağını ve yöremiz ürünlerini başarıyla tanıttık
Haber Tarihi: 19.12.2011
|

 Izmir Kültürpark 4’ncü holde yapilan Ege Mutfak Zirvesi’nde 24 m2’lik bir alanda stant açan Aydin Belediyesi’nin standina ziyaretçiler yogun ilgi gösterdiler. Çevre il ve ilçelerin belediye baskanlari da belediyemiz standini ziyaret ederken, Belediye Baskan Yardimcimiz Sefika Çoban ziyaretçilerle tek tek ilgilendi.

Ziyaretçilere Aydin’a özgü 500 yillik bir gelenegin ürünü olan sabuniye lokumu, uzun yasamanin sirri kuru incir, saglikli yasamanin sirri zeytinyagi, siyah zeytin ve Aydin’in meshur kabak tatlisi ikram edilirken, belediyemiz öncülügünde baslatilan Asçilik Kursu ögrencileri ile Ev Eksenli Kadinlar Dernegi üyeleri hazirladiklari ürünleri fuarda satarak ev ekonomilerine katki sagladilar.

Fuar ve Aydin’in tanitim çalismalari hakkinda bilgiler veren Belediye Baskan Yardimcisi Sefika Çoban, “Bu tür etkinlikler yöresel yemek ve ürünlerimizin tanitimi açisindan son derece önemlidir. Bu yil standimiza katilan Ev Eksenli Kadinlar Dernegi ile Belediyemiz öncülügünde açilan Asçilik Kursu ögrencileri de birbirinden lezzetli Aydin’a has ürünlerin sunumlariyla begeni topladilar. Ayrica Asçilik kursu ögrencilerimiz zirve kapsaminda yapilan yemek yarismalarina da katildilar. Böylece Aydin’imizin yöresel ürünlerini ve lezzetlerini fuara katilan ziyaretçilerle bulusturmus olduk.” dedi.

|