Aydın Spor Kenti Olacak

Aydın Belediyespor futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisinden sonra güreş branşına da el attı
Haber Tarihi: 31.12.2009
|

Diger branslarda oldugu gibi güres sporunda da Aydin’i en iyi sekilde temsil etmek, ata sporu olan güresi yasatmak için Gençlik ve Spor Il Müdürü Bekir Çeker, Telekom Il Müdürü Serdar Korkusuz’un katkilariyla Aydin Belediyespor Baskani Süha Bayirli baskanliginda 13 kisilik Güres Takimi olusturuldu.

Aydin Belediyesi Encümen Salonu’nda Güres takiminin sporcularini tanitan Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Futbolda her yas grubunda sporcularimiz var. Yine basketbol, voleybol ve hentbolde de erkek ve bayan takimlarimiz, masa tenisi takimimiz da mevcut. Sporcularimiz bu yil her bransta basarili sonuçlar elde ediyorlar. Hedefimiz gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutup hem spor yaptirmak, hem de her bransta oldugu gibi güreste de yanlarinda oldugumuzu göstermektir. Diger spor dallarinda yakaladigimiz basariyi güreste de yakalayacagimiza olan inancimiz tamdir.” seklinde konustu.

Güres takimi Bayram Özdemir, H.Ibrahim Erciyes, Erkan Dündar, Ahmet Göze, Ali Mülayim, Selahattin Güngör, Medeni Atalay, Turgay Çiftçi, Y.Yusuf Alemdar, Yücel Ünsal, Abdülselam Turgut, Mertcan Akkuzu, Sezgin Çavusoglu isim sporculardan olusurken, takimin antrenörlügünü de Salih Yilmaz ile Mehmet Ozal yapacaklar.

Aydin Belediyespor Güres Takimi 01-03 Ocak 2010 tarihleri arasinda Izmir’de yapilacak Türkiye Sampiyonasi’na katilacak.

Milli sporculardan olusturulan güres takimindan sampiyonada madalya beklendigi belirtildi.

Aydin’i spor kenti yapmaya kararli olduklarin belirten Baskan Çerçioglu, “Tüm çocuklarimiza bu sporu sevdirmemiz gerekiyor. Olimpiyatlarda madalya kazanmak adimiza duyurabilmek için önce onlara bir altyapi olusturmamiz gerekiyor. Buradan tüm ailelere sesleniyorum. Çocuklarini sevdikleri bir spor dalini yapmaya tesvik etsinler. Eger bir çocuk sporla ugrasiyorsa, kötü aliskanliklardan uzak durarak vatanina ve milletine hayirli bir evlat olarak yetisir.” dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Bekir Çeker yaptigi konusmada, “Çocuklarimiz sampiyonlarla birlikte bu sporu ögrenecekler. Önlerindeki bu güzel örnek onlari ata sporuna karsi sevklendirecektir. Bu ortami saglayan Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ediyorum. Hep birlikte Aydin’i güreste bir simge haline getirecegiz.” dedi. 

13 sporcunun yer aldigi takimin tamami grekoromen güres stilinde güres yaparken, her siklette iki sporcu bulunuyor.

|