AYDIN’DA MAKEDONYA VE RUMELİ RÜZGARI ESTİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ve gelenekselleşen Uluslararası Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali, pandemi döneminin ardından kaldığı yerden tüm coşkusuyla devam etti.
Haber Tarihi: 25.08.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle düzenlenen ve geleneksellesen Uluslararasi Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Folklor Festivali, pandemi döneminin ardindan kaldigi yerden tüm coskusuyla devam etti.

Festivalin ilk gününde Incirliova ve Germencik ilçelerinde folklor gösterileri düzenlendi. Didim ve Kusadasi’nda da halkin yogun ilgi gösterdigi etkinliklerle devam eden festivale, Aydin Tekstil Park’ta yapilan etkinlik ile devam edildi.

Tekstil Park’ta dostluk rüzgari

Renkli görüntülere sahne olan ve Aydinlilarin yogun katilimiyla gerçeklestirilen gecede, Kud Jane Sandaski Makedonya Halk Oyunlari ekipleri, Sakoband Orkestrasi ve Mila Sevim konseri düzenlendi. Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari ekiplerinin halk oyunlari gösterisi ve Balkan ezgilerinden olusan bir konser düzenledigi festivalde, Balkanlar’dan Aydin’a uzanan bir dostluk rüzgarlari esti.

“Festivallere destek vermeye devam edecegiz.”

Aydin Büyüksehir Makedonya ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Turgut Gülmüs açilis konusmasinda festivale yapilan katkilari nedeniyle Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Dernegin tesekkür plaketini alan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Evrim Karakoz, “Aydin’in kültürel zenginliginin bir parçasi olan Balkanlar, festivalde çok güzel bir sekilde temsil edildi. Halk danslari ve müzik ekiplerinin performanslari mükemmeldi. Makedonya’dan Aydin’a gelerek festivale katki sunan ekiplere tesekkür ediyoruz. Bizler de Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak festivallere destek vermeye devam edecegiz.” seklinde konustu.

|