BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ KURSLARINA GİDEREK ÜNİVERSİTEYİ KAZANDILAR

Haber Tarihi: 24.08.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin düzenledigi ücretsiz üniversite sinavi hazirlik kurslarina giden onlarca ögrenci üniversiteyi kazandi. Gençler, kurslarin ücretsiz olmasinin kendilerine sagladigi faydayi ve kurslarin kalitesine vurgu yapti. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise ögrencilere egitim hayatlarinda basari temennilerini iletirken, her zaman gençlerin yaninda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Hukuk Fakültesi’ni kazanan Aybüke Devrim, “Ben kurslara ikinci dönem gelmeye basladim. Hocalarimiz bizimle çok ilgilendi. Egitim, konu anlatimlari ve soru çözümleri çok iyiydi. Ayni zamanda deneme sinavlari oluyordu; benim için çok yararli oldu. Burayi bütün ögrencilere tavsiye ediyorum. Çok memnun kaldim ve hukuku kazandim” seklinde konustu.

‘Özlem Baskanimiza bu kurs için çok tesekkür ediyorum’

Kursta daha çok soru çözümlerine yöneldiklerini ifade eden Devrim, “Kursta soru çözümlerimiz çok fazlaydi. Egitmenlerimiz sorularimiz hakkinda bize çok yardimci oluyorlardi. Bize her kaynaktan soru gösteriyorlardi. Ben konu anlatimlarindan ziyade çok soru çözmemizle kazandigimizi düsünüyorum. Ücretsiz olarak düzenlenmesini de çok faydali buluyorum. Özellikle çevremizde dershaneye gidemeyecek ögrencilerimiz var ya da dershaneye gitse bile faydasini göremeyenler var. Dolayisiyla böylesi bir kursun olmasi çok yararli” dedi. Hayallerinden de bahseden Devrim “Ileride hâkim veya savci olup adaletli bir insan olmak istiyorum. Özlem Baskanimiza bu kurs için çok tesekkür ediyorum, bize çok faydasi oldu” ifadelerini kullandi.

‘Paranizi üniversiteye saklayin’

Hacettepe Üniversitesi Sinif Ögretmenligi Bölümü’nü kazanan Hüseyin Aykut “Iki yil emek verdim ve kazandim. Büyüksehir Belediyesi’nin çok fazla katkisi oldu. Bütün egitmenlerimizden Allah razi olsun. Kurslarin ücretsiz olmasi maddi durumu olmayan ögrenciler için çok önemli. Diger dershanelerden hiçbir farki yok hatta daha güzel. Önümüzdeki yil üniversiteye gidecek ögrencilere kesinlikle tavsiye ediyorum. Paralarini üniversite için saklasinlar. Böyle bir kurum açtigi için Özlem Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

‘Pandemi açigini tek yilda kapattim’

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Hemsireligi kazanan Yilmaz Yilmaz “Çok mutluyum. Saglik sektörü olmasi ayri bir güzellik; önü açik ve is bulma sansim yüksek. Gençlik Merkezi’ni bana arkadasim önermisti. Basta ücretsiz olmasindan dolayi egitim kalitesinin düsük olacagiyla ilgili bir önyargim vardi. Ama tam aksine egitim kalitesi belli basli dershanelerle kiyaslanabilecek kadar yüksekti, kimi dershanelerden de kat kat yüksekti” dedi. Üniversiteye hazirlanmak isteyen gençleri Gençlik Merkezi’ne davet eden Yilmaz, “Kesinlikle tavsiye ediyorum, paraniz cebinizde kalsin. Pandemiden dolayi 10. ve 11. sinifi göremedim. Gençlik Merkezi’yle 12. sinifta bu arayi tek yilda kapattim” seklinde düsüncelerini ifade etti.

“Iyi ki Gençlik Merkezi’ne geldim”

Gençlik Merkezi’nden üniversiteyi kazanan gençlerden Elif Yaman ise ücretsiz kurstan ve egitimci kadrosundan dolayi kendisini sansli gördügünü söylerken, kursa gitmeye bir arkadasinin vesile oldugunu söyledi. Yaman, “Benim gençlik kültür merkezinde egitim görme istegim bir arkadasim sayesinde oldu. Aklimda mezuna kalirsam iyi bir dershaneye yazilmak vardi, ama o arkadasim ögretmenleri o kadar çok övdü ki hiçbir dershane arastirmasi yapmadan Gençlik Merkezine kaydoldum. Iyi ki de kaydoldum” ifadelerini kullandi.

Gençlik Merkezi’nde Türkiye geneli deneme sinavlarinin da ücretsiz yapildiginin altini çizen Yaman, üniversite hayali kuran gençleri Gençlik Merkezi’ne davet etti. Yaman, “Bize bu olanaklari saglayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ederim. Ülkede ögrencilere verilmeyen degeri sehrimizde bize vererek umut isigi olan baskanimiza minnettarim” dedi.

|