MİSMAN RESİMLERİ TEKSTİL PARK SANAT GALERİSİ’NDE

Aydın’ın kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk kazandıran Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi, Türk resminin en önemli isimlerinden olan ressam Prof. Hayati Misman’ın “Kadınların Gizemli Dünyaları” adlı sergisini Aydınlı sanatseverlerle buluşturuyor.
Haber Tarihi: 25.07.2022
|

Aydin’in kültür ve sanat yasamina yeni bir soluk kazandiran Aydin Büyüksehir Belediyesi Tekstil Park Sanat Galerisi, Türk resminin en önemli isimlerinden olan ressam Prof. Hayati Misman’in “Kadinlarin Gizemli Dünyalari” adli sergisini Aydinli sanatseverlerle bulusturuyor.

Sanata deger katmak anlayisiyla kültürel-sanatsal etkinliklerini yogun bir biçimde sürdüren Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin, sanat yazari Ibrahim Karaoglu’nun küratörlügünde gerçeklestirdigi “Kadinlarin Gizemli Dünyalari” adli resim sergisi 26 Temmuz’da açilacak ve 1 Eylül’e kadar ücretsiz gezilebilecek.

Disavurumcu bir anlayisla sanatini gerçeklestiren ressam Misman, 1968 yilinda Gazi Egitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde uzmanlik egitimi aldi. 50 yillik sanat hayatinin büyük bir bölümünü Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde ögretim görevlisi olarak sürdürdü. Hayati Misman, emekli olduktan sonra da çalismalarina kendi atölyesinde devam ediyor.

Sanatini “Iç dünyamin resimlerini yapiyorum” diyerek sürdüren Prof. Hayati Misman’in çok sayida resmi ulusal ve uluslararasi kisisel koleksiyonlarda ve müzelerde yer aliyor. Eserleriyle, ulusal ve uluslararasi 20 önemli ödül kazanan Misman’in yapitlari yurtdisinda da ünlü galeriler tarafindan uluslararasi sanatseverlere ulastiriliyor.

|