AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NÂZIM HİKMET’İ ANDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin yetiştirdiği evrensel şairlerden Nâzım Hikmet'i aramızdan ayrılışının 59. yılında şiirlerinden bestelenen şarkılarla andı.
Haber Tarihi: 04.06.2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Türkiye'nin yetistirdigi evrensel sairlerden Nâzim Hikmet'i aramizdan ayrilisinin 59. yilinda siirlerinden bestelenen sarkilarla andi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu usta sairi saygiyla andiklarini söyledi.

Artik geleneksellesen anma konserinde usta sairin farkli bestecilerce bestelenen "Mavi Liman", "Memleket", “Güzel Günler Görecegiz" gibi eserleri seslendirildi. Sükran Güngör- Yildiz Kenter Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen konser, seyircilerden tam not aldi. Seyirciler, Nâzim’i unutmadigi için Baskan Çerçioglu'na tesekkür etti.

Baskan Çerçioglu, Nâzim’in memleket sevdasina dikkati çekerken "Vatan hasretiyle aramizdan ayrilan Nâzim Hikmet'i vataninin en güzel topraklarinda aniyoruz" dedi.