AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZLERİ'NDEN MUHTEŞEM YIL SONU GÖSTERİSİ

Haber Tarihi: 01.06.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde gerçeklestirilen sanatsal egitimler, her yastan vatandasin kendini yeniden kesfetmesini sagliyor. Alaninda uzman egitmenlerden egitim alan kursiyerler, her yil oldugu gibi egitimlerini tamamlanmasiyla birlikte yeteneklerini Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda bir yil sonu etkinligi ile sergiledi.

Baglama, gitar, koro, halk oyunlari bir arada

Adnan Menderes Kültür Merkezi Halk Oyunlari Kulübü’nün Çete Ayse ve zeybek gösterisi ile baslayan etkinlik, Bozdogan Kültür Merkezi Baglama Kulübü’nün, Magusa Limani ve Sevin Gayri türkülerinin de yer aldigi dinleti ile devam etti. Yüksel Yalova Kültür Merkezi Halk Oyunlari Kulübünün Zeybek Gösterisi de izleyiciler tarafindan da büyük begeni ile karsilandi.

Nazilli Yildiztepe ve Karacasu Kültür Merkezleri’nin Baglama Kulübü ile Adnan Menderes ve Yüksel Yalova Kültür Merkezleri baglama ve gitar kulübünün solo performanslari ile dinleyicilere essiz eserler seslendirdiler. Kusadasi ve Söke Kültür Merkezleri’nin Baglama Kulübü ve THM Korosu da birbirinden güzel eserleri seslendirerek basarili bir performansa imza atti.

Vatandaslar etkinlige yogun ilgi gösterdi

Etkinlige yogun ilgi gösteren Aydinlilar, ABB Kültür Merkezleri’nde verilen egitimlerin basariya ulasmasina ve sanatla bütünlesen ekiplerin gösterileriyle keyifli bir zaman geçirdiler. Vatandaslar; ücretsiz verilen kurslardan, sanata verilen destekten ve bu etkinligin düzenlenmesinden dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|