BÜYÜKŞEHİR'İN KÜLTÜR MERKEZLERİ'NDE GENÇ SATRANÇÇILAR YETİŞİYOR

Haber Tarihi: 29.05.2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezleri, uzman kadrosu ve yaratici projeleriyle birçok farkli bransta ögrencilerin kendilerini gelistirmesini sagliyor.

ABB Kültür Merkezleri'nde egitim alan çocuklara verilen satranç egitimiyle; yaratici düsünmeleri, motivasyonlarinin yüksek olmasi, özgüven ve girisimciliklerinin artmasi ile ayni anda birden fazla seçenegi degerlendirme becerilerini gelistirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, çocuklarin hem keyifli vakit geçirmeleri hem de basarili olmalari için, 20 kültür merkezinden 300 ögrencinin katildigi yarismanin ilk etabini basariyla geçen 72 ögrenci, Yüksel Yalova Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen final etabinda karsilasti. Iki farkli kategoride gerçeklesen turnuvada, kiyasiya geçen oyunlarin ardindan kendi kategorisinde ilk üçe giren ögrencilere ödülleri takdim edildi.

ABB Kültür Merkezleri'nde çocuklarin gelisimine katki saglayacak destekleyici egitimlerin yaz kurslariyla da sürdürülecegini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, satranç turnuvasina katilan tüm çocuklari tebrik etti.