SAKIZ KOYUNU ÇİFTLİĞİ’NDE DOĞUMLAR BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılık projesi her geçen gün büyüyor
Haber Tarihi: 25.05.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin hayvancilik projeleri de büyüyerek gelisiyor. Uygun yeri olan ihtiyaç sahibi kadinlara hibe edilen sakiz koyunlarinin ana sürüsünde bu yil da dogumlar basladi. Çogunlukla ikiz, üçüz dogumlar gerçeklesirken yetistirilen koyunlar yine kadinlara hibe edilecek.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Sakiz Koyunu Çiftligi’nde en yogun günler basladi. Yaz aylarinin yaklasmasiyla birlikte dogumlar baslarken daha simdiden yüzlerce kuzu dogdu. Devam eden dogumlardan da yüksek verim bekleniyor. Diger taraftan isleyisiyle örnek gösterilen çiftlikte Büyüksehir Belediyesi’nin veteriner hekimleri de saglikli dogumlar için çiftlikte 24 saat esasina göre çalisiyor.

Dogun kuzularin ihtiyaç sahibi ve hayvancilik yapmak isteyen kadinlara hibe edileceginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Aydin’da hayvanciligin daha da gelismesi için devam ettirdigimiz projemizle bugüne kadar binlerce koyun hibe ettik. Yillardir devam eden projemizle artik Aydin’in daglarindaki koyunlarin büyük çogunlugu bizim dagittigimiz koyunlarin neslinden geliyor. Kadinlarimizin ek gelir elde edebilmeleri için çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi. Projenin basarisindan mutluluk duyduklarini belirten Baskan Çerçioglu, “Özellikle bu zor günlerde kadinlarimiz düsük maliyetlerle koyunculuk yapip dagittigimiz koyunlarin kuzularini degerlendirerek evlerinin ihtiyaçlarini gideriyor. Kadinlarimiza destek olmaktan çok memnunuz” seklinde konustu.

|