BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın organlarında Aydın Büyükşehir Belediyesi halk otobüslerine 2022’nin ilk üç ayı itibarıyla; engelli vatandaşların, 65 yaş üstü yaşlı vatandaşların ve gazi şehit yakınlarının ücretsiz taşınması için 478 bin TL ücret ödemesi yapıldığı yönündeki haber yer almıştır.
Haber Tarihi: 26.04.2022
|

Bazi basin organlarinda Aydin Büyüksehir Belediyesi halk otobüslerine 2022’nin ilk üç ayi itibariyla; engelli vatandaslarin, 65 yas üstü yasli vatandaslarin ve gazi sehit yakinlarinin ücretsiz tasinmasi için 478 bin TL ücret ödemesi yapildigi yönündeki haber yer almistir. Bu haber gerçegi yansitmamaktadir.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan Aydin Büyüksehir Belediyesi hesabina gönderilen bu gelir destegi ödemesi “Ücretsiz Seyahat Kapsaminda Yapilacak Gelir Destegi Ödemesine Iliskin Usul ve Esaslar Hakkindaki Yönetmelik” kapsaminda tek kurusuna bile dokunulmadan S.S. 133 No’lu Efeler Sehir Içi Motorlu Tasiyicilar Kooperatifi hesabina aktarilmaktadir.

Yasal mevzuat dogrultusunda halk arasinda “Sari Civciv” olarak bilinen Aydin Büyüksehir Belediyesi toplu tasima araçlarinin bu gelir destegi ödemesinden yararlanmasi mümkün degildir. Bu sebeple Sari Civcivlerde seyahat eden engelli vatandaslarin, 65 yas üstü yasli vatandaslarin ve gazi sehit yakinlarinin ücretsiz tasinmasina yönelik bütün giderler tamamen Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanmaktadir.

Bakanlik tarafindan Büyüksehir Belediyesi hesabina gönderilen bu gelir destegi, tek kurusuna dahi dokunulmadan Büyüksehir Belediyesi tarafindan kullanilmadan dogrudan ilgili kooperatifin hesaplarina aktarilmaktadir.

Kamuoyunu dogru bilgilendirmek adina bu açiklama yapilmistir.

|