AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOÇARLI’NIN ALTYAPISINA DEV YATIRIMLAR YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Haber Tarihi: 26.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, ASKI Genel Müdürlügü’nün çalismalariyla birlikte, altyapi hizmetleri konusunda Aydin’a çag atlatmaya devam ediyor. Baskan Özlem Çerçioglu’nun hizmet odakli ve kalici çözümler üreten belediyecilik anlayisi ile çalismalarini tek tek hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, Koçarli’ya yeni bir tesis kazandiriyor.

Çevreci bir anlayis ile suyun her damlasini için özenle projeler üreten Büyüksehir, Koçarli Biyolojik Paket Atiksu Aritma Tesisi’nin temeli atti ve yapimina basladi. Atik sularin aritilmasi için yüksek kapasiteli bir tesis insa eden Büyüksehir, bir yandan da mevcut hatlarin tesise ulasmasini saglayacak, genis ve uzun ömürlü borular ile atik su terfi merkezi ve terfi hatti insa ediliyor.

Büyüksehir’den milyonlarca liralik altyapi yatirimlari

Büyüksehir Belediye ayni zamanda Koçarli’nin merkeze uzak mahallelerine yönelik içme suyu hatti yatirimina da devam ediyor. Ikizdere Baraji’ndan Koçarli’ya gelen içme suyu hatti, Biyikli Grup Içme Suyu Terfi Hatti Insaat Yapim Isi kapsaminda 16 bin metre daha uzatilarak; Büyükdere, Sahinciler, Sobuca, Tekeli, Dedeköy, Senköy, Biyikli ve Yeniköy mahallelerine ulastirilacak.

Geçtigimiz yil yapimina baslanan, planli ve hizla bir çalisilip hizmete alinan Koçarli Kismi Kanalizasyon Yapim Isi ile yaklasik 18 km’lik kanalizasyon hatti, genis çapli ve uzun ömürlü borularla insa edildi.

Bu altyapi islerini son olarak Biyolojik Paket Atiksu Aritma Tesisi ile taçlandiracak olan Büyüksehir Belediyesi, Koçarli’nin altyapisina uzun yillar hizmet edecek projeleri hayata geçirmis olacak.

Modern ve uzun ömürlü projeler ile Koçarli’nin altyapi agini yenilediklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Koçarli Biyolojik Paket Atiksu Aritma Tesisi ile önemli bir ihtiyaci daha gidereceklerini ifade etti. Baskan Çerçioglu, Koçarli için çalismaya, üretmeye ve vatandaslarin yasam konforunu artiracak yatirimlara devam edeceklerini de belirtti.

|