AYDIN’IN ALTYAPISINA ASKİ’DEN DEV YATIRIMLAR

Haber Tarihi: 14.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü, kent genelinde sürdürdügü altyapi çalismalari ile gelecek yillarinda ihtiyacini karsilayacak büyük yatirimlari, Baskan Özlem Çerçioglu’nun hizmet odakli ve kalici çözümler üreten belediyecilik anlayisi ile hayata geçiriyor.

Didim’de 192 milyon lira bütçe ile gerçeklestirecek proje kapsaminda; Didim’in Akbük, Fevzipasa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon ana kolektörü, Fevzipasa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon sebeke projeleri, yükleme odalari, terfi merkezleri ve terfi hatti yapilacak. Dört terfi merkezi ve iki yükleme odasi insa edilecek olan bu projede; kanalizasyon sebeke hatti, terfi merkezi ve iletim hatlari için toplam 54 bin metre uzunlugunda bir hat insa edilecek.

Söke’de 118 milyon TL bütçeyle gerçeklestirilecek çalismalar kapsaminda; kismi kanalizasyon sebeke ve kollektör hatti, Savuca ve Yenidogan mahalleleri kanalizasyon sebeke hatlari ile Sazli Mahallesi kanalizasyon terfi hatti, terfi merkezleri yapilacak. Üç terfi merkezi insa edilecek proje; Sazli, Savuca ve Yenidogan mahallelerini kapsayan sebeke ve terfi hatlari için 74 bin metre uzunlugunda bir hat olusturulacak.

Söke’de ayrica Güllübahçe’de 9.4 milyon TL yatirimla kanalizasyon hatti insa çalismalari yapilacak.

Incirliova-sandikli arasinda kanalizasyon, kollektör ve sebeke hatti ile yagmur suyu hatti ile dev bir projeye imza atacak olan ASKI, maliyeti 198 milyon TL olacak çalisma içinde ihaleye çikacak.

Kösk ve Germencik ilçelerinde de atiksu aritma tesisleri insa edecek olan AKSI, Kösk’teki yatirim için 54 milyon TL, Germencik’teki yatirim için ise 111 milyon TL yatirim yapmayi planliyor.

Buharkent’te içme suyu, yagmur suyu, kanalizasyon hatlari ile atiksu aritma tesisi insa edecek olan ASKI, 122 milyon TL yatirim yaparak Buharkent’in altyapisina köklü bir hizmet sunmus olacak.

|