AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DİDİM VE SÖKE’DE DEV YATIRIM ATAĞI

Haber Tarihi: 14.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi ASKI Genel Müdürlügü, kent genelinde sürdürdügü altyapi çalismalari ile gelecek yillarinda ihtiyacini karsilayacak büyük yatirimlara imza atiyor. Bu kapsamda altyapi agini yenilemek ve güçlendirmek için yeni projeler üreten ASKI, Didim ve Söke ilçelerinde dev bir projeyi hayata geçirecek. Iki ilçedeki projeler için toplam 310 milyon TL yatirim yapilacak ve 128 bin metre uzunlugunda altyapi hatti insa edilecek.

ASKI Genel Müdürlügü yetkilileri ve Iller Bankasi temsilcileri, çalismalara baslamadan önce projede belirlenen noktalarda incelemeler yapti. Didim ve Söke’de hattin geçtigi noktalar tek tek ziyaret edilerek yapilan proje üzerinde son incelemeler gerçeklestirildi.

54 bin metre uzunlugunda yeni ve güçlü hatlar

192 milyon TL bütçe ile gerçeklestirecek proje kapsaminda; Didim’in Akbük, Fevzipasa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon ana kolektörü, Fevzipasa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon sebeke projeleri, yükleme odalari, terfi merkezleri ve terfi hatti yapilacak. Dört terfi merkezi ve iki yükleme odasi insa edilecek olan bu projede; kanalizasyon sebeke hatti, terfi merkezi ve iletim hatlari için toplam 54 bin metre uzunlugunda bir hat insa edilecek.

Üç mahallede 74 bin metre uzunlugunda altyapi hatti

Proje’nin 118 milyon TL bütçeyle gerçeklestirilecek Söke bölümünde ise; kismi kanalizasyon sebeke ve kolektör hatti, Savuca ve Yenidogan mahalleleri kanalizasyon sebeke hatlari ile Sazli Mahallesi kanalizasyon terfi hatti, terfi merkezleri yapilacak. Üç terfi merkezi insa edilecek proje; Sazli, Savuca ve Yenidogan mahallelerini kapsayan sebeke ve terfi hatlari için 74 bin metre uzunlugunda bir hat olusturulacak.

Baskan Çerçioglu büyük projelere islere imza atmaya devam edeceklerini belirtti

Büyük yatirimlarla güçlü bir altyapi agi olusturduklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Didim ve Söke’yi kapsayan bu projede oldugu gibi; hizmet odakli belediyecilik anlayisi ile kentin yükselen nüfusunun ihtiyaçlarini karsilayacak büyük projelere islere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

|