ZÜMRÜT YEŞİLİ ARAPAPIŞTI KANYONU ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Başkan Çerçioğlu’nun turizme kazandırdığı Arapapıştı’da sular yükseldi, tekne gezileri başladı
Haber Tarihi: 07.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun turizme kazandirdigi Kemer Baraji üzerindeki Arapapisti Kanyonu, zümrüt yesili sularinin yükselmesiyle birlikte bu yil da gezginlerin ugrak yeri olmaya basladi. Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin 2 saatlik tekne gezileri düzenledigi kanyon güzelligiyle görenleri büyülüyor. Baskan Çerçioglu ise herkesi bu dogal güzelligi görmeye davet etti.

Düzenlenen tekne turlarina katilan gezginler kanyona hayran kalirken gezginlerden Gülüm Irem duygularini “Üç yildir gelmeye çalisiyordum, pandemi ve su seviyesinin düsük olmasi sebebiyle bir türlü gelememistim. Çok memnun kaldim, geçekten güzel bir yer yapilmis. Biz gezginiz, bir grup olarak sürekli geziyoruz. Bence burayi simdiye kadar pazarlamayi beceremiyorduk. Ben de Egeliyim, ama bilmiyorduk. Çok güzel düsünülmüs” seklinde ifade etti.

Dilek Büyüknohutçu “Çok zevkli bir geziydi. Özlem Baskan hakli, gerçekten de sekizinci harika. Kanyon olarak da 15 kilometre olmasi çok güzel. Çok keyifli bir geziydi. Özellikle yerel turizmle yerel halkin da kalkindirilmasi anlaminda çok gerekli oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullanirken, Birsel Özçelik ise “Büyüksehir Belediyemizin çalismalarini zaten takdir ediyoruz. Burasi açildiginda çok merak etmistik. Daha öncesinde buranin adi yoktu. Turizme kazandirilinca herkeste bir merak uyandi. Hafta sonumuzu gayet güzel degerlendirdik” dedi.

Kendisi de bir turizmci olan Ziynet Igneci ise kanyonu görmeleri için müsterilerini tesvik edeceginin altini çizdi. Igneci, “Ilk defa arkadaslarimin tavsiyesi üzerine geldim. Gerçekten de sekizinci harika denildigi kadar var. Iyi ki tura katilmisim. Iyi ki bu atmosferi gördüm. Çok yer gezdim ama bu kadar güzel bir yer görmedim. Ferah ve dogayla iç içesin. Buradan Sayin Özlem Çerçioglu’na Aydin’a böyle bir yer kazandirdigi için çok tesekkür ediyorum. Bir turizmciyim ve Didim Altinkum’da otel isletiyorum. Gelen müsterilerime mutlaka tavsiye edecegim, görmelerini saglayacagim. Her seyiyle mükemmel. Ilgi alaka çoktu, bize burasiyla ilgili her seyi anlattilar. Güzel bir tatil geçirdik” seklinde konustu.

Arapapisti Kanyonu’nun yüksekligi 380 metreyi buluyor. Kus gözlemcileri için de bir vaha olan kanyonda onlarca tür kus yer aliyor. Kanyonda Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen tekne turlariyla ilgili 0542 305 95 85 numarali telefondan bilgi edinilebiliyor.

|