‘SÖKE PAMUĞU SU KORUYUCULUĞU YÜRÜTME KURULU’NDAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA NEZAKET ZİYARETİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de üyeleri arasında bulunduğu ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı-Türkiye (WWF) tarafından sekretaryası yürütülmekte olan "Söke Pamuğu Su Koruyuculuğu Yürütme Kurulu", Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.
Haber Tarihi: 06.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin de üyeleri arasinda bulundugu ve Dogal Hayati Koruma Vakfi-Türkiye (WWF) tarafindan sekretaryasi yürütülmekte olan "Söke Pamugu Su Koruyuculugu Yürütme Kurulu", Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Kurul, pamuk üretimde suyu daha verimli kullanan sulama sistemlerine geçisi saglamayi ve bunu yayginlastirmayi amaçliyor. Heyet Baskan Çerçioglu’na ziyarette Söke Ovasi’nda yürütülmekte olan basinçli damla sulama pilot projesiyle ilgili bilgi de verdi. Söke pamugunun Aydin tariminda önemli bir yeri oldugunun altini çizen Baskan Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak olasi kurakliga karsi da önlemler aldiklarini vurgulayip "Susuzluk bizi yönetmeden biz suyu yönetelim" ifadelerini kullandi. Pamuk üretiminde daha iyi su yönetimi modeli olusturulmasi için kurulan "Söke Pamugu Su Koruyuculugu Yürütme Kurulu"nun çalismalarini yakindan takip ettiklerini ifade eden Baskan Çerçioglu, ziyaretlerinden dolayi heyete tesekkür etti. Baskan Çerçioglu, suyun dogru ve verimli kullanilmasi için olusturulan her projeyi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette Dogal Hayati Koruma Vakfi'ndan Z. Derya Yildirim Özata, Gökçen Karaduman, Gökçen Okulu ile Prof. Dr. Sevilay Topçu; Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Hakan Olkaç, Aritma Tesisleri Dairesi Baskani Hakan Kirif; Söke Ziraat Odasi'ndan Jülide Abaci, Kemal Gürbüz; Iyi Tarim Uygulamalari Dernegi'nden Sükran Bayçura’nin yani sira Adnan Akça yer aldi.

|