‘BÜYÜKŞEHİRLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ’

CHP’li büyükşehir belediye başkanları Aydın’da buluştu. Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li başkanların her türlü zorluğa rağmen vatandaşların taleplerini yerine getirdiğini söyledi
Haber Tarihi: 26.03.2022
|

Cumhuriyet Halk Partili 11 büyüksehir belediye baskaninin katildigi “Büyüksehir Belediye Baskanlari Bulusmasi” Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun ev sahipliginde Aydin’da yapiliyor. Toplantinin açilisinda bir konusma yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, “Seçim öncesi yapilan kara ve kirli propagandaya ragmen onlar tam tersine vatandaslarimizin zor gününde yanindalar, uçuk-kaçik projelerle ugrasmiyorlar ve vatandaslarimizin en önemli taleplerini yerine getiriyorlar. Yapilan bütün güven endekslerinde ve anketlerde de bizim belediyelerimiz en önde çikiyor. Bu da biz gurur veriyor” ifadelerine kullandi.

Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun konusmasinda “31 Mart’ta ve 23 Haziran’da aslinda çok önemli bir sey basardik. Birçok büyüksehiri, il ve ilçeyi aldik fakat demokrasinin yeri geldiginde devletin bütün gücünü elinde bulunduran, her türlü haksiz hukuksuz islemler yapmasina ragmen, demokratik anlayisin disinda her seyi yapmasina ragmen, sandikta o gücü yenebilecegimizi ispat ettik ve simdi önümüzde bir genel seçim süreci var. 31 Mart’taki ve 23 Haziran’daki basarimizi önümüzdeki ilk genel seçimde de ortaya koyacagiz. Buradaki en büyük gücümüz, vatandasin nezdinde en büyük güvenimiz belediye baskanlarimizin, belediyelerimizin basarisi. Onlar her türlü zorluklara, her türlü baskiya, dayatmaya ragmen islerini olaganüstü yapiyorlar” seklinde konustu.

Belediye baskanlarinin seçim öncesi yapilan kara ve kirli propagandaya ragmen canla basla çalistiklarinin altini çizen Torun “Onlar tam tersine vatandaslarimizin zor gününde yanindalar, uçuk-kaçik projelerle ugrasmiyorlar ve vatandaslarimizin en önemli taleplerini yerine getiriyorlar. Yapilan bütün güven endekslerinde ve anketlerde de bizim belediyelerimiz en önde çikiyor. Bu da biz gurur veriyor. Biliyoruz onlar kamudan kredi kullanamiyor. Yurtdisindan uzun vadeli, düsük faizli krediler buluyorlar, ki bu ülkenin menfaatine, maalesef saraydan onay alamiyorlar. Ülkede ortaya çikan olumsuzlugun faturasi da maalesef onlarin sirtina yükleniyor. Ama belediye baskanlarimiz asla sikâyet etmeden var güçleriyle bu zor günlerde, bu dar günlerde vatandasimizin yaninda oluyorlar. 365 gün sorunlarini çözmek için mücadele ediyorlar” dedi.

Özellikle büyüksehir belediyelerinin yasadiklari sikintilara dikkati çeken Torun “Kâh UKOME’den karar çikartamiyorlar, kâh Iller Bankasi’ndan teminat mektubu alamiyorlar, kâh ihaleleri iptal oluyor; ama büyük bir azimle ve mücadeleyle görevlerine devam ediyorlar. Onlarla gurur duydugumuzu ve onlarin basarisiyla bu ülkenin geleceginin çok daha iyi olacagini ve bu ülkenin önümüzdeki günlerde onlarin hizmetiyle birlikte normallesecegine yürekten inaniyorum. Bu toplantilar daha önce de birçok büyüksehrimizde yapildi, oldukça da verimli geçti. Büyüksehir Belediye baskanlarimiz kendi aralarinda ortak akil olusturmak, bazi sorunlarin çözümlerinde bilgi alisverisinde bulunmak ve ülkemizin gelecegiyle ilgili önemli kararli alma noktasinda bir araya geliyorlar ve tartisiyorlar. Bu toplantilardan çok önemli sonuçlar çikiyor. Biz de bu toplantilardan istifade ediyoruz ve diger belediyelerimize tasimaya çalisiyoruz. Ev sahibimiz Sayin Özlem Çerçioglu’na ev sahipliginden dolayi tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

|