AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU’NDAN DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NE ÖZEL PROGRAM

Haber Tarihi: 25.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) Sehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel olarak hazirlanan birbirinden güzel oyunlar ile izleyicilerinin karsisina çikacak. Çocuklar ve yetiskinlere özel olarak hazirlanan oyunlar; 25, 26 ve 27 Mart tarihlerinde Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. Ücretsiz gerçeklestirilecek oyunlarin biletleri, Vali Yazicioglu Kültür Merkezi’nden temin edinilebiliyor.

Sihirli Anahtar çocuk oyunu 3 gün boyunca sahnelenecek

Etkinliklerini üç güne yayan ABB Sehir Tiyatrosu, daha fazla çocugun tiyatro ile bulusmasi için, “Sihirli Anahtar” çocuk oyununu üç gün boyunca sahneleyecek. Birgül Yesiloglu Güler’in yazdigi, Hülya Toprak’in yönettigi ve müziklerini Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuari’nin hazirladigi oyununda; Pafi ve Pufi isimli iki masal kahramaninin deneyimleri ile sevgi kavraminin önemi ve degeri anlatiliyor. Ilk günkü oyuna çocuklarin ilgi ise yogun oldu. Salonu dolduran çocuklar, Pafi ve Pufi’nin eglenceli diyaloglari ile hem ögrendi hem de eglendi.

Sihirli Anahtar çocuk oyunu; 25, 26 ve 27 Mart tarihlerinde, günde iki seans seklinde, sabah 10.00 ve ögleden sonra 14.00 saatlerinde perdelerini açacak.

“Direkler Arasi Ikibinonalti” oyunu Cumartesi 20.30’da

26 Mart Cumartesi günü, tiyatroya gönül veren ABB Sehir Tiyatrosu kursiyerlerinin hazirladigi oyun sahnede olacak. Yunus Emre Gümüs’ün yazdigi ve Cafer Ilhan’in yönettigi “Direkler Arasi Ikibinonalti” isimli oyun, 6 farkli hikâyeden olusuyor. Sosyal yasamda karsilasilan insan hikâyelerine odaklanan komedi türündeki oyun, izleyicilere kahkaha dolu eglenceli dakikalar yasatacak. “Direkler Arasi Ikibinonalti” oyunu saat 20.30’da perdelerini açacak.

Kapanisi ABB Sehir Tiyatrosu oyunculari yapacak

27 Mart Pazar günü ise ABB Sehir Tiyatrosu oyuncularinin sahneleyecegi “Yalancinin Mumu Yatsiya Kadar Yanar” isimli oyun izleyiciler ile bulusacak. Ali Ihsan Sayin’in yazdigi ve Cafer Ilhan’in yönettigi oyun; Nazmi ve Nurten isimli karakterlerin internet ortami üzerinde birbirlerini olduklarindan farkli tanitmalariyla baslayan ve ask hikâyesine dönüsen hikayeyi ele aliyor. “Yalancinin Mumu Yatsiya Kadar Yanar” oyunu da saat 20.30’da perdelerini açacak.

|