AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZLERİ ÇANAKKALE RUHUNU CANLANDIRDI

Haber Tarihi: 19.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, bir kahramanlik destani olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yil dönümünde, “18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Gecesi” düzenledi. Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen etkinlikte, tiyatro oyunlari ile Çanakkale Zaferine damga vurmus olaylar sahnelendi.

Gençlik Kültür Merkezi ögrencilerinden muhtesem performans

Gençlerin; kültür, sanat ve egitim alanindaki birçok ihtiyacina cevap veren Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezleri, üretken yapisi ile dikkat çekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliginde kazanilan büyük zaferin yil dönümü için sorumlu egitmenler esliginde çalisan ögrenciler, tarihi karakterlere bürünerek gösterdikleri muhtesem performans ile izleyicilere unutulmaz bir gece yasattilar.

Vatandaslar yogun ilgi gösterdi

Çanakkale savasinda yasanan kahramanliklari ve tarihsel olaylari izleyicilere hissettiren etkileyici performanslar sergileyen oyuncular, “Asker Ugurlama” “Nusret Mayin Gemisi” “Seyit Onbasi” “Asker Mektuplari” ve “Mustafa Kemal Atatürk’ün Seslenisi” sahnelerini canlandirdilar. Etkinlikte ayrica, “Çanakkale Türküsü” “Selanik Türküsü” ve “Zafer Marsi” eserleri de seslendirildi. Anma gecesine yogun ilgi gösteren vatandaslar, Çanakkale ruhunu yeniden yasatan bir etkinlige imza atildigini belirterek Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|