AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OTİZM DESTEK MERKEZİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Eğitmenlere süpervizörlük yapan spor eğitmeni Yiğit Ünveren, otizme Aydın’daki yaklaşımın örnek teşkil ettiğini belirtti, ücretsiz eğitimlere vurgu yaptı
Haber Tarihi: 14.03.2022
|

Daha donanimli olabilmeleri için Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi’nde görevli egitmenlerin egitimleri devam ediyor. Otizm Destek Merkezi egitmenleri otizmli bireylere yönelik destekte önemli bir yer tutan spor konusunda da uzman egitimcilerden egitimler aliyor. Spor egitmenlerine 9 yildir otizmli çocuklarla çalisan egitmen Yigit Ünveren süpervizörlük yaparken, Ünveren Aydin’da uygulanan modelin Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmadigini söyledi. Bu yaklasimin örnek teskil ettigini ifade eden Ünveren, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Spor egitmenlerine egitimler veren Yigit Ünveren “Türkiye’de engel gruplarina bile çok önem verilmezken, yüksek fiyatlar söz konusuyken Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi ve fiziksel etkinlik merkezi yapmasi bence inanilmaz bir olgu. Bildigim kadariyla Türkiye’de belediyelerde böylesi ücretsiz bir yaklasim yok, varsa da nitelik yok. Burada gördügüm, çocuklarin en küçük yastan itibaren özel egitim, spor, drama, müzik gibi konularla desteklenip akranlarina yetistirilmesi hedeflenen çok duyarlilik gösterilmis bir sistem var” diye konustu.

Örnek bir yaklasim

“Buradaki amaç daha çok çocuga dokunabilmemiz” Yigit Ünveren ifadelerini kullanan Ünveren Baskan Çerçioglu’na otizm konusundaki duyarligindan dolayi tesekkür ederken “Birçok ilde farkli kurumlara destek vermeye gittim. Metropoller dahil Türkiye’nin hiçbir belediyesinde bu kadar nitelikli bir hizmetin ‘ücretsiz’ verilmesine sahit olmadim. Bu çok önemli. Bu imkân sadece dar gelirli ve büyük sehirlere ulasim imkâni olmayan ailelere saglaniyor. Bence bu çok örnek bir yaklasim” dedi.

Ögretmenlerin ögrenciligi hiçbir zaman bitmiyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi Otizm Destek Merkezi beden egitimi egitmenlerinden Nese Aydin ise “Otizmli çocuklarimiza daha iyi dokunabilmek adina kendimizi gelistirebilmeyi hedef edinmis bir kurumuz. Özlem Baskanimizin da bu konuda büyük desteklerini aliyoruz. Otizmli bireylere bundan sonra da daha etkili, basarili ve kaliteli egitimler vermek en büyük amacimiz. Ögretmenlerin ögrenciligi hiçbir zaman bitmiyor. Bizlerin de egitimle daha iyi yerlere gelmemiz, bu özel çocuklarimiz için çok önemli. Bizler de bu noktada sürekli egitimler aliyoruz” seklinde konustu.

|