AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DEFİLESİ DÜZENLEDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Aydın Kültür ve Turizm Derneği işbirliğiyle defile düzenledi.
Haber Tarihi: 09.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’ne özel Aydin Kültür ve Turizm Dernegi isbirligiyle defile düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanim’in canlandirdigi manken sahneye çiktiginda büyük alkis alirken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu “Biz, Türkiye’nin güçlü kadinlari olarak ülkemizin hem dünü hem yariniyiz” dedi.

Defilede ilkçagdan baslamak üzere Milli Mücadele’ye kadar Türk kadinlarinin giydigi kiyafetler sahnede boy gösterirken, Türki Cumhuriyetlerden mankenler de defilede yer aldi. Sükran Güngör- Yildiz Kenter Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin dört bir tarafindan kadin derneklerinin yöresel kiyafetleriyle katildigi defile Milli Mücadele kahramanlarindan “Çete Ayse” gösterisiyle son buldu.

Defilede, ayni zamanda otizmli çocuklari olimpiyatlara hazirlayan ve atletizmde 5 kez Türkiye sampiyonu çikaran Darika Adatovna Acar, Eskisehir “Anadolu Bacilari” grubu Hafize Erdogan ve ekibi, Izmir Yörük Kadinlari Dernegi Baskani Meryem Piskin Kaya ve ekibi, Mugla Yörük Obalari Dernegi Kadin Kollari Baskani Nilcan Demir, Kirim Tatar Türk kadini Sultaniye Kiziltunç, Germencik Yörük Efeler Kültür Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Esma Dogan, tasarimci Incirliova Halk Egitim Merkezi görsel sanatlar ögretmeni Seval Fidan, ADÜ Meslek Yüksekokulu El Sanatlari Bölümü ögretim üyesi Saadet Nihal Coskun ile Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuar ögrencileri ve Aydin Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi sahneye çikti.

Katilimcilar ve seyirciler Baskan Çerçioglu’nu 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü özelinde böylesi bir gösteri düzenledigi için tesekkür etti.

|