AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARINDAN “ŞARKILARDA KADIN” KONSERİ

Haber Tarihi: 08.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari Orkestrasi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadin Günü etkinlikleri kapsaminda “Sarkilarda Kadin” temali anlamli bir konser düzenledi. Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen konserde, Efe Dumanci ve Selcan Temel etkileyici sahne performanslari ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yasatti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi kültür merkezleri ve konservatuvarinda egitim alan kursiyerlerin annelerinin salonda yerini aldigi organizasyona katilim yüksek oldu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadin Günü’ne uygun olarak annelere özel düzenlenen konserin bir baska öne çikan yönü ise repertuvari oldu.

Sadece içinde kadin geçen sarkilar

Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari geceye özel bir sarki listesi hazirladi. Içinde kadin geçen sarkilarin seslendirildigi konserde, dinleyiciler sarkilarda kendilerini buldu. “Ünzile”, “Ayrilmam”, “Kadinim” ve “Sevdim Bir Genç Kadini” gibi eserler hep bir agizdan söylendi. Etkinlik, Türk kadinina birçok anayasal hak taniyan ve “Ey kahraman Türk kadini! Sen yerde sürünmeye degil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layiksin” sözleriyle yücelten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, “Izmir Marsi” ile büyük cosku içinde sonlandirildi.

Konsere katilan vatandaslar, kendilerini düsündügü ve özel bir içerige sahip bu etkinligi düzenlendigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|