EMEK DOSTU BAŞKANDAN EMEKÇİ KADINLARA KOOPERATİF MÜJDESİ

Başkan Çerçioğlu Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Gölhisar’da enginar üreticisi kadınlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi, Aydın’a bir kadın kooperatifi daha kazandıracaklarını söyledi
Haber Tarihi: 07.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Efeler’in Gölhisar Mahallesi’nde enginar üreticisi kadinlarla bir araya geldi. Üretici kadinlari her zaman desteklediklerini söyleyen Baskan Çerçioglu, Türkiye’de enginar üretiminin yaridan fazlasinin karsilayan mahallede bir kadin kooperatifi açacaklarini söyledi. Bu yil ürünlerini e-ticaretle internetten satmaya baslayan kadinlari tebrik eden Baskan Çerçioglu, kadinlarin daha fazla kazanmasi için enginarlarin Aydin ve Izmir’de 14 subesi bulunan Halk Ege Et marketlerinde de satisa sunulacagini belirtti.

Aydin’daki tarimsal üretimde önemli yer tutan enginardan üreticilerin daha fazla gelir elde edilebilmesi için Aydin Büyüksehir Belediyesi kadin kooperatifi kuruyor. Gölhisar Mahallesi’ni ziyaretinde kadinlarla sohbet eden Baskan Çerçioglu, kadinlarin ürünlerinin pazarlanmasiyla ilgili daha fazla destek olabilmek için kadin kooperatifi kuracaklarini belirtti. Baskan Çerçioglu’nun destek verdigi kooperatifle üreticiler daha fazla kazanacak.

Baskan Çerçioglu: Iste üreten, kendi ayaklari üzerinde duran kadinlar

Mahalledeki kadinlar, ürünlerini bu yil internet üzerinden e-ticaretle pazarlamaya basladiklarini ifade edip kadin istihdami sagladiklarini belirtti. Enginarin her türlü tüketilebildiginin altini çizen kadinlarla sohbet eden Baskan Çerçiglu “Sizleri tebrik etmek, kutlamak istedim. Iste çaliskan, üreten, kendi ayaklari üzerinde duran kadinlar… Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak sizlere destek olacagiz ve ürettiginiz ürünleri Halk Ege Et marketlerimizde satacagiz. Bunun yaninda kooperatif kurulumu sirasinda her türlü resmi islemlerinizde sizlere destek olacagiz. Siz üreteceksiniz; kazandiklarinizla ev ekonomisine destek olup, kiz çocuklarinizi-torunlarinizi okutabileceksiniz” dedi.

‘Her yil yüzlerce kadin katlediliyor’

Kadin üreticileri 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü vesilesiyle ziyaret etmek istedigini ifade eden Baskan Çerçioglu “Maalesef Kadinlar Günü’nün çok da kutlanacak bir gün oldugunu düsünmüyorum. Her yil yüzlerce kadinimiz katlediliyor. Insallah yasalar daha siki olur, tedbirler alinir ve kadinlarimiz katledilmez” seklinde konustu.

Baskan Çerçioglu, ziyareti sirasinda kadinlara baklava armagan ederken, kadinlar da kendi hazirladiklari Aydin usulü enginar yemegini ikram etti.

|