BAŞKAN ÇERÇİOĞLU 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KARİKATÜR SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Haber Tarihi: 07.03.2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan 8 Mart Dünya Emekçi Kadin Günü özelinde düzenlendigi Ulusal Karikatür Yarismasi’nda dereceye giren eserler, Vali Yazicioglu Kültür Merkezi’nde sergilenmeye basladi. Serginin açilisina Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu da katildi.

Baskan Çerçioglu: Umarim yasalar degisir ve agirlasir

Serginin açilisinda katilimcilara seslenen Baskan Çerçioglu 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü’nde “kutlu olsun” demenin zorlastigini dile getirerek “Her yil birçok kadinimiz cinayete kurban gidiyor. Umarim yasalar degisir ve agirlasir, hiçbir kadin hayatini kaybetmez.” dedi.

Eserler ilgiyle incelendi Vali Yazicioglu Kültür Merkezi yer alan sergide; sanat ile kadinin toplumdaki yeri, emegi ve hayatin içerisinde karsilastigi zorluklari ele alan birbirinden özel eserler yer aliyor. Onlarca karikatüristin özgün çalismalariyla olusan eserin açilisina katilan vatandaslar, canli müzik esliginde sergiyi gezerek eserleri ilgiyle inceledi. Karikatür sergisi 13 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açik olacak.