BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 8 MART EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 07.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti:

8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda kadinlarin mücadele günüdür. 8 Mart, kadinlarin hayatlariyla ilgili özgürce karar verme hakkini savundugu bir gündür. Kadinlarin esitligi kazanmak için sürdürdügü mücadelede binlerce kadin hayatini kaybetmistir.

Bunun yaninda kadin cinayetleri ülkemizin de en büyük ve acilen çözülmesi gereken sorunlarindandir. Geçen ocak ayinda 26 kadinimiz öldürülmüs, 28 kadinimiz ise süpheli bir sekilde ölü bulunmustur. Sadece bu bilgi bile kadinlarimizin yasam haklarina siki siki sarilmalarinin ne kadar önemli oldugunu göstermektedir. Bu sebeple 8 Mart en temel hak olan yasam hakkini savunmanin yüksek sesle haykirilmasi gereken bir gündür.

Yasam hakkinin yani sira kadinlarimizin ekonomik yasamda da esit olma talebi hakli bir taleptir. Emegin cinsiyetle sinirlandirilamayacagini, örnegin anneligin buna engel olmadigini da bir kadin olarak çok iyi biliyorum. Bu sebeple kadinlarimizin ekonomik özgürlüklerini elde etmek için mücadelelerini de destekliyorum.

8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günümüz kutlu olsun.

|