AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOROSU TÜRKÜLERİ +1 FARKLA SESLENDİRDİ

Haber Tarihi: 05.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu Bahara Merhaba konseri düzenledi. Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen konser, Sef Özcan Yilmaz yönetiminde yapildi.

Konserin yildizi Tugçe Akar oldu

Tüm yörelerden essiz eserlerin seslendirildigi konser iki bölümden olustu. 28 eserin koro ve solo olarak seslendirildigi konserin yildizi ise +1 farkla Tugçe Akar oldu. Koronun ortasinda yerini alan ve tüm eserleri seslendiren Akar’in performansi, izleyiciler tarafindan da büyük begeni ile karsilandi.

Vatandaslar konsere yogun ilgi gösterdi

Konsere yogun bir ilgi gösteren salonu dolduran vatandaslar, türkülerle “Bahara Merhaba” dedi. Aydin yöresinden “Abalimin Cepkeni” ve “Oy Mendirez Bulanik Mendirez” Mugla yöresinden “Deniz Üstü Köpürür” Mus yöresinden “Mektebin Bacalari” Azerbaycan Halk Müziginin en güzel örneklerinden biri olan “Dut Agaci Boyunca” gibi onlarca türkü hep bir agizdan söylendi. Konser, Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, “Sari Saçlim Mavi Gözlüm” isimli eserle büyük cosku içinde sonlandirildi. Vatandaslar etkinligin düzenlenmesinden ve sanata verilen destekten dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|