AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE DOĞAL GAZ HATLARI YAYGINLAŞIYOR

Haber Tarihi: 25.02.2022

Hava kirliligine sebep olan zararli gaz ve partiküllerin dogada yayilmasina engel olmasini saglayan dogal gaz kullaniminin Aydin genelinde yayginlastirilmasi için, Aydin Büyüksehir Belediyesi ile dogalgaz firmasi Enerya'nin isbirligiyle yapilan çalismalar sürüyor.

Sultanhisar, Kösk ve Yenipazar dogal gaz ile bulusuyor

Geçtigimiz yil starti verilen ve asama kaydeden hat çalismalari, bu yil da genisletme yatirimlariyla devam ediyor. Bu kapsamda yapilan çalismalarla Sultanhisar, Kösk ve Yenipazar ilçelerinde Ekim 2022 sonu itibariyle gaz kullanimina baslayabilecek. Ayrica mart ayi itibariyle de Kösk-Dalama yolundan baslamak suretiyle hatlarin Kösk ilçe merkezine gelmesi planlaniyor.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, özellikle kis aylarinda kömür dumani nedeniyle olusan hava kirliligin önüne geçmek adina, temiz enerji olan dogal gaz kullaniminin önemli olduguna dikkat çekti. Baskan Çerçioglu yapilan yatirimlarla birlikte dogal gaz ulasacak ilçelere hayirli olmasini diledi.