AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BEBEK VE HASTA BEZİ DESTEĞİ

Haber Tarihi: 24.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun toplumun tüm kesimlerine ulasmayi saglayan sosyal belediyecilik anlayisi ile çalisan Aydin Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin ihtiyaçlari dogrultusunda insan odakli hizmetlerini sürdürüyor.

50 binden fazla hasta bezi destegi verildi

Vatandaslarin derdine derman olan projeleri ile ön plana çikan Büyüksehir Belediyesi, sosyal yardim destekleri kapsaminda birçok ihtiyaç sahibi aileye hasta bezi ve çocuk bezi desteginde bulunuyor. Uzman ekipleri ile uzun yillardir hasta bakim hizmeti veren Büyüksehir Belediyesi, gelen basvurular ve tespit çalismalari sonucunda belirlenen vatandaslara bugüne kadar 50 binden fazla hasta bezi desteginde bulundu.

Büyüksehir çocuklu ailelerin yaninda

Son zamanlarda sosyal yardim basvurularindaki artis ile birlikte özellikle çocuklu ailelerden de bez talebi gittikçe artiyor. Bu ekonomik sikisikliktan çocuklarin etkilenmemesi ve ailelerin kendini yalniz hissetmemesi için Baskan Çerçioglu’nun talimatlari dogrultusunda talepleri hizla karsilayan Sosyal Isler Dairesi Baskanligi ekipleri, ailelere kapi kapi ulasarak 15 bine yakin çocuk bezinin dagitimi gerçeklestirdi. Bu destek kapsaminda yenidogan ve 6 yas arasindaki bebeklerin farkli numaralardaki bebek bezleri, düzenli olarak ailelere teslim ediliyor.

Baskan Çerçioglu: On binlerce hasta ve bebek bezini ailelerimize ulastirdik. Bu destegi sürdürecegiz.

Kente bir anne gözüyle bakan Baskan Özlem Çerçioglu, ihtiyaç sahibi ailelerle dayanisma için olduklarini belirterek, “Toplumun temel tasi olan aileler, kendi içlerindeki dayanisma ve yardimlasma ile ayakta kalir. Biz de vatandaslarimiz ile bir aile olarak daima yanlarinda olduk. Bu ailenin en yeni üyeleri olan bebeklerimizin, içinde bulunulan ekonomik sorunlardan etkilenmemesi gerekiyor. Dayanismaya en çok ihtiyaç duyan hastalarimizin en temel gereksinimlerinden mahrum kalmamasi gerekiyor. Iletisim merkezimize gelen talepler maalesef ki vatandaslarimizin artik en temel ihtiyaçlarini karsilayamadigini gösteriyor. Hasta ve bebek bezi talebinde artis yasaniyor. Bugüne kadar on binlerce hasta ve bebek bezini ailelerimize ulastirdik. Bu destegi sürdürecegiz. Aydin’da hiç kimse kendini yalniz hissetmeyecek” dedi.

|