‘YAŞAM VE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL’

Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim Huzurevi sakinlerinden Fatma Yaman 79 yaşında bağlama öğrenmeye başladı
Haber Tarihi: 11.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Didim Huzurevi sakinlerinden 79 yasindaki Fatma Yaman baglama çalmayi ögrenmeye basladi. Ögrenmenin yasinin olmadigini söyleyen Yaman, bir hayali olan herkesi hayalini gerçeklestirmeye çagirdi. Yasamanin çok güzel oldugunun altini çizen Yaman, gençlere de bir mesaj vererek “Eglenmeyi bilsinler” dedi.

Baglama çalmaya karar vermesini “Buradaki arkadaslarimla koroya gidiyorduk. Müzigi çok severim; burada bir eglence olsa neseleniyoruz. Müzigi bu kadar severken saz çalmaya gitsem ögrenebilirim, diye düsündüm; hocam benden memnun. 25-30 ögrencisi var; ögrencilerinin içerisinde en yaslisi benim. Ögrenmeye çalisiyorum. Her sey heves, merak edersen her sey ögreniliyor. Ben de bir seyler yapabilirim, dedim. Arkadaslarim ve ortam çok güzel” sözleriyle anlatan Yaman, baglama çalmayi yavas yavas ögrendigini belirtti.

‘Yasamak çok güzel bir sey’

Sazin tutmasini bilmezdim, ilk önce onu ögrendik. Sonra telleri ve parmaklarimizi kullanmayi ögrendik. Hangi tele ne zaman basilacagini ögrendik. Yavas yavas ögreniyorum. Ömrümüz yeterse baglamamla arkadaslarimi eglendirmek istiyorum. Müzik yasamin bir parçasi, ben de yasiyorum” ifadelerini kullanan Fatma Yaman, gençlere tavsiye olarak ise “Insanin yeni seyler ögrenmesi gerekiyor. Yasamak çok güzel bir sey. Onun için her seyle uyum saglamak gerekiyor. Müzik söylemek, çalmak, eglenmek gerekiyor. Onlara tavsiyem, gençler eglenmesini bilsinler. Yasam ve yasamak çok güzel” dedi.

Huzurevinde pandemiden korundular

Esi Gamber Yaman ile birlikte 2.5 yildir Didim Huzurevi’nde kalan ve hayatindan çok memnun oldugunu belirten Fatma Yaman, huzurevinde kosullarina çok dikkat edildigini belirterek “Burada oldugumuz için pandemiden kendimizi koruyabiliyoruz. Disarida olsaydik, burada kalmasaydik daha tehlikeliydi. Asilarimizi olduk, kalabaliga girmemeye özen gösteriyoruz. Disariya çiktigimizda da kendimizi koruyoruz” ifadelerini kullandi. Yaman “Huzurevinde olmanin gururunu yasiyorum. Arkadaslarima, çalisan arkadaslara tesekkür ediyorum. Ayrica bize verdigi imkânlar için de Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na da çok tesekkür ediyorum. Hayatimizdan çok memnunuz” seklinde konustu.

|