FATMA GİRİK İSMİ AYDIN’DA YAŞAYACAK

Haber Tarihi: 08.02.2022

Aydin Büyüksehir Belediyesi (ABB) subat ayi ilk meclis toplantisi, Baskan Özlem Çerçioglu baskanliginda gerçeklesti. Ilk birlesimin gündem maddeleri arasinda; geçtigimiz günlerde hayata veda eden, oyunculugu ile Yesilçam’in ölümsüz isimleri arasinda olan Fatma Girik de vardi.

Efsane oyuncunun gönüllerde edindigi essiz yer ile ölümsüzlesen isminin, mekanlarla bütünleserek daima anilmasi için, Fatma Girik ismi ABB meclis gündeminde yer aldi. Efeler ilçesinin en büyük parklarindan biri olan ve geçtigimiz yillarda açilisi yapilan park, Fatma Girik ismi ile anilacak.

“Unutulmaz bu önemli ismi Aydin’da güzel bir parkimizda yasatacagiz”

Yesilçam'in dört yaprakli yoncasindan birisi olarak kabul edilen Fatma Girik’in onlarca basarili sinema filminde yer alarak, arkasinda unutulmaz eserler biraktigini belirten Baskan Özlem Çerçioglu, “Sanat alaninda verdigi eserler ile tüm ülkemizin gönlünde yer etmis olan Fatma Girik’i kaybetmenin hüznünü hala yasiyoruz. Mecliste gündeme getirdik, unutulmaz bu önemli ismi Aydin’da güzel bir parkimizda yasatacagiz” dedi.