AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇİFTÇİ MERKEZİ’NDEKİ KUŞKONMAZLARDAN ERKENCİ HASAT YAPILDI

Haber Tarihi: 07.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan Aydin'a kazandirilan "Aydin Çiftçi Merkezi"nde ekonomik degeri yüksek tarim ürünlerinin üretimlerine devam ediliyor. Çiftçi Merkezi'nde 1.5 yil önce deneme üretimine baslanan kuskonmazlardan bu yil erkenci hasat da yapildi. Böylelikle ocak ayi içerisindeki Aydin Tarim Fuari’nda da Büyüksehir Belediyesi’nin standinda yer verilen kuskonmazlarin Aydin ikliminde her türlü hasadinin yapilabilecegi gösterilmis oldu.

Katma degerli ürünler üretmek isteyen Aydin çiftçisinin önünü açmak için kurulan “Aydin Çiftçi Merkezi” bu misyonunu her geçen gün farkli bir ürünle yerine getiriyor. Aydinli çiftçilere üretimi yapilan tarim ürünleriyle ilgili egitimlerin de verilecegi merkezde yapilan dikimler Aydin’in arazilerinin ne kadar verimli oldugunu bir kez daha kanitladi. 1.5 yil önce deneme üretimlerine baslanan kuskonmazdan bu yil erken hasat ürün de alindi. Böylelikle bakiminda ilgi isteyen, dogru bakimla uzun süreli verim elde edilebilen kuskonmazin da Aydin iklimine uygun oldugu gösterilmis oldu. Ekonomik degeri oldukça yüksek olan kuskonmaz iç piyasada degerlendirilmesinin yani sira ihraç da ediliyor.

“Aydin Çiftçi Merkezi”nden edinilen deneyimi yakin zamanda bütün Aydinli üreticilere ve üretime yönelmek isteyen vatandaslarla paylasmak istediklerini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, merkezin Aydin’in tarimsal üretiminde kösetasi olacaginin altini çizdi.

|