ASKİ SONDAJ VE İÇME SUYU HAT ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Haber Tarihi: 05.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun çözüm odakli belediyecilik anlayisiyla vatandaslarin hayatini kolaylastirmak için çalismalarini sürdüren Aydin Büyüksehir Belediyesi, kentin her kösesinde yatirimlarina devam ediyor. Kentin altyapisini yenilemek ve güçlendirmek için çalisan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Didim ve Söke’de altyapiya önemli dokunuslar yapti.

Mehmetçik Caddesi’nin içme suyu hatlari yenilendi

Yeni hatlar olusturarak kalici hizmetlerde bulunan ASKI ekipleri, Söke’nin Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesi’nde içme suyu ana sebeke hattinda çalismalarinin sonuna geldi. ASKI Genel Müdürlügü yapilan is hakkinda su bilgileri verdi: ASKI Genel Müdürlügü olarak Mehmetçik Caddesi’nde içme suyu ana sebeke hatti yenileme çalismasi yapiliyor. Polietilen borularla, içme suyu için sagliga uygun, uzun ömürlü ve dayanikli hatlar olusturarak yenileme çalismasi yapiyoruz. 1200 metre uzunlugundaki bu hat ile 100 abonemizin hattini yenilemis olacagiz. Isimiz hizli bir sekilde sürüyor ve son asamadayiz. Çalisma bittikten sonra üstyapi çalismalari yapilacak.

Içme suyu için yeni kaynaklar olusturuluyor

Yaz aylarinda milyonlarca turisti agirlayan Didim’de büyük yatirimlara imza atan Büyüksehir Belediyesi, 88.5 milyon liralik bütçeli Akbük, Fevzipasa ve Denizköy mahallelerinin kanalizasyon ana kusaklama yapim isi ile birlikte, içme suyu hatlari için de kaynaklar olusturuyor. Efeler ve Cumhuriyet Mahallesi’nde içme suyu ana sebeke hatlarina yeni bir kaynak olusturmak için yapilan içme suyu sondaj çalismayla ilgili de bilgi veren ASKI Genel Müdürlügü; “Ocak ayindan itibaren, yazin içme suyunda sikinti yasamamak için sondaj çalismalarimiz basladi. Yaza kadar farkli noktalarda çalismalarimiz devam edecek. Suyu bulduktan sonra ana sebeke hattimiza baglantilarini yaparak vatandaslarin kullanimina açmis olacagiz” açiklamasinda bulundu.

|