AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ÇOCUK OYUNU İLE PERDELERİNİ AÇTI

Haber Tarihi: 04.02.2022
|

Çocuk dostu belediyecilik anlayisi ile kresler ve destek merkezleri açarak, kültür merkezlerinde etütler ve sanatsal egitimler vererek çocuklarin kisisel ve duygusal gelisimlerine katkida bulunan Aydin Büyüksehir Belediyesi, yeni sezonda Birgül Yesiloglu Güler’in yazdigi Hülya Toprak’in yönettigi ve müziklerini Aydin Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’nin hazirladigi “Sihirli Anahtar” çocuk oyunu ile sahnelerinin de perdesini açti.

Sevginin üstesinden gelemeyecegi hiçbir seyin olmadigi ve sevginin gücüyle açilmayacak kapi olmadigi mesaji verilen “Sihirli Anahtar” oyunu, pandeminin etkisi ile salonlardan uzaklasan ve ara tatili sanatsal etkinliklerle degerlendiren çocuklari bir araya getirdi.

“En kiymetlimiz olan çocuklarimiz için kurslarimiza ve kültürel etkinliklere devam edecegiz”

Gençlik merkezlerindeki çocuklarin gelisimlerine katki sunan kültür sanat kurslarla birlikte Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu’yla da kültürel etkinlikleri çocuklara ulastirmaya çalistiklarini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, tiyatronun çocuklarda yasattigi pozitif degisime vurgu yaparak, “Tiyatro çocuklarda özgüven duygusunu yükseltirken ve empati kurarak ögrenmelerini de sagliyor. Gelecegin sahibi olan çocuklarimiz, bu yaslardan edindikleri ögretiler ile toplumsal gelisimi daha da ileri tasiyacaklardir. Bizlerde bu düsünceler ile en kiymetlimiz olan çocuklarimiz için kurslarimiza ve kültürel etkinliklere devam edecegiz” dedi.

“Sevginin açamayacagi kapi yoktur. Iyilik yayilsin, kötülük gitsin”

Oyunu çok güzel buldugunu belirten Zehra Özkan, “Sevginin çok iyi bir sey oldugunu ögretti. Oyunda çok fazla sevgi ve iyilik kelimesi geçti, bunlar güzel seyler. Herkes tiyatroya gitmeli” dedi. Oyunun sevgiyi ve kötü olmamayi ögrettigini belirten Ilayda, “Kötü olanlar arkadassiz kaliyor. Sevgiyle yaklasmali ve sevgi ile oynamaliyiz. Kavga ederek oynarsak arkadaslarimizin canini yakmis oluruz. Herkes tiyatro oyunlarina gelsin” diye konustu. Tiyatro oyunlari takip ettigini belirten Aleyna Isik, “Sevginin açamayacagi kapi yoktur. Iyilik yayilsin, kötülük gitsin” mesaji verdi.

“Özlem Baskana çok tesekkür ederim.”

Oyun öncesinde heyecanini dile getiren Ömer Akif Özcan, “Tiyatro izlemeye geldim çok mutlu ve heyecanliyim. Özlem Baskana çok tesekkür ederim. Her sey çok güzel olacak” seklinde konustu. Pandemi nedeniyle uzun zamandir oyun izleyemedigini belirten Melis, “tiyatroya gitmeyeli acayip derecede çok oldu. Çok özledim. Simdi güzel bir oyun beni bekliyor, çok mutluyum” dedi.

|