AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN NAZİLLİ’DEKİ DEV PROJESİNİN YAPIMI SÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’ye kazandıracağı İstasyon Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.
Haber Tarihi: 03.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun modern, yenilikçi ve eser kazandiran hizmet anlayisi dogrultusunda çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Nazilli’deki Istasyon Meydani ve Yer Alti Otoparki projesinin yapim çalismalarinda hizla ilerliyor. Nazilli’nin kalbinde yer alan, çevresinde tarihi yapilar ve kentin en gözde çarsisinin da yer aldigi alan, Büyüksehir Belediyesi’nin projesi ile çekim merkezi oluyor.

Nazilli’ye yeni bir soluk

Kentin ekonomik ve sosyal hayatina yeni bir soluk kazandiracak olan meydan ile çevresindeki yasam alanina da deger katacak. Proje, yürüyüs yollari ve yesil alanlariyla da bölgeye nefes aldiracak. Bununla birlikte trafik olusmasina neden olan araç park yeri ihtiyacina da cevap veren çalisma, insa edilecek olan yeralti otoparki ile trafigin rahatlamasini da saglayacak.

Tarihi yapilar korunarak insa süreci sürdürülüyor

Yapilan çalismalar kapsaminda öncelikli olarak çevredeki binalarin korunmasi için zemin iyilestirme yöntemi olan jet grout ile zeminde güçlendirme saglaniyor. Bununla birlikte çalisma alani çevresine de duvarlar imal edildigini belirten Santiye Sefi Muhammed Irsad Geter, “Amacimiz en kisa zamanda Nazilli’ye meydanini kavusturmak. Mevcut yapilari korumak için yer altina diyafram duvar imalati yapildi. Tarihi yapiyi korumak içinde ekstra önlem olarak jet grout yöntemi yapiliyor. Özellikle esnafi korumak adina çalisma saatlerine ve yöntemlerine dikkat ediyoruz.” dedi.

|