AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOĞUK SABAHLARI SICAK ÇORBAYLA ISITIYOR

Haber Tarihi: 25.01.2022
|

Kis aylarinin en soguk günlerini geçiren Aydin’da sabah erken saatlerde yola çikan vatandaslara Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan çorba ikrami yapiliyor.

Günesin ilk isiklari günü aydinlatmadan ve isitmadan önce vatandaslarin bazilari islerine yetismeye çalisirken, bazilari ise ekmek teknelerini kurmaya çalisiyor. Kisin en soguk zamanlarinin geçtigi bu günlerde; kahvalti yapmak için vakit bulamayan ya da kisitli bütçesinden dolayi günün ilk ögününü atlamak zorunda kalan vatandaslar oluyor. Insan odakli belediyecilik anlayisi ile çalismalarini sürdüren Aydin Büyüksehir Belediyesi, yemekhanelerinde hazirladigi binlerce kisilik sicak çorbayi, sabahlari kentin farkli noktalarinda kurdugu ikram duraklarinda vatandaslarla bulusturuyor. Tek kullanimlik karton bardaklarda servis edilen çorba ikrami vatandaslardan tam not aliyor.

Baskan Çerçioglu: Vatandaslarimizin her zaman yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz

Yoksulluk düzeyinin gittikçe arttigini gelen sosyal yardim taleplerinden rahatlikla anlasilabilecegini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Vatandaslarimiza destek olmak için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Yoksulluk gittikçe derinlesiyor. Sosyal yardim basvurularindaki artistan bile bir sonucu çikartabiliriz. Çorba ikramlarimizi sabah erken saatlerde yapiyoruz. Güne karanlikta baslayan vatandaslarimizi sicak bir merhaba demis oluyoruz. Vatandaslarimizin her zaman yaninda olduk ve olmaya devam edecegiz” dedi.

“Soguk kis sartlarinda çok iyi bir uygulama”

Soguk hava ve alim gücündeki düsüs nedeniyle islerinin azaldigini belirten pazar esnafi Engin Kökçü, “Fiyatlarin yüksekliginden millet muzdarip, pazara gelmiyor. Biz de karnimizi doyurdugumuza dua ediyoruz. Günü kurtariyoruz. Vatandasin alim gücünün düsük, fiyatlar yüksek.” dedi. Büyüksehir’in çorba ikramindan memnun olduklarini da belirten Kökçü “Soguk kis sartlarinda çok iyi bir uygulama, biz memnunuz. Sadece esnaf degil, yoldan geçen vatandas da bundan faydalaniyor” seklinde konustu.

“Bir bardak çorba olmasi makbule geçiyor.”

Pazarci esnafinin toptan fiyatina satislar yapmak durumda kaldigina deginen Mahmut Keser, “Önceden bir kilo aliniyordu simdi iki adet aliyor. Su an piyasa allak bullak, alici yok pazarci bos gelip bos gidiyor. Birçok pazarci toptan fiyatina veriyor” dedi. Çorba ikraminin makbule geçtigini ifade eden Keser, “Allah razi olsun. Insanlar sabah burada soguktan donuyor. Bir bardak çorba olmasi makbule geçiyor” dedi.

“Sabahleyin tezgah kurulmadan çorba ikrami anlayana çok güzel bir seydir.”

Her geçen yilin ekonomik olarak bir önceki yili arattigina dikkat çeken Mehmet Avci, “Bir önceki yil bundan iyiydi, daha önceki yil çok daha iyiydi. Neden kaynaklaniyor, girdi maliyetleri yüksek. Çiftçinin 3 tane sikintisi var; gübre, mazot ve ilaç. Bundan sonra kaderine birakiliyor, Allah verirse hep beraber yoksa bizden gidiyor. Haftada iki pazar yapip 50 kilo kestane ve incir satiyorsam, artik bunu bir ayda satiyorum. Maliyetlerim ise ayni, Bag-Kur primim var ödeyemiyorum” dedi. Çorba ikramindan memnun oldugunu belirten Avci, “Basarili ve samimi buluyoruz. Çorba içsem de içmesem de tesekkür ediyorum, bu hizmettir. Sabahleyin tezgah kurulmadan çorba ikrami anlayana çok güzel bir seydir. Aydinli olarak baskanin her zaman arkasindayiz.” dedi.

“Içimiz isiniyor ve karnimiz doyuyor.”

Sabah çok erken saatlerde güne basladiklarini ve pazara geldiklerini belirten Gülay Atilla, “Bu sogukta kimse disari çikmiyor, Mallarda çok pahali, pazarlar çok zor oluyor. Çorba ikrami yapanlardan, Allah razi olsun içimiz isiniyor ve karnimiz doyuyor” diye konustu.

|